Monday, May 17, 2021
Jurnalism corect


Focar de COVID-19 la Focșani. Zeci de srilankezi infectați cu noul coronavirus

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 19 mai 2020 Etichete: , , ,

Un număr de 43 de srilankezi, angajaţi ai unei firme din Focşani, au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus, o parte dintre aceştia fiind internaţi în spital sau plasați în carantină instituționalizată, în timp ce alţi 22 urmează a fi consultaţi în vederea luării măsurilor corespunzătoare, a informat DSP Vrancea, potrivit Agerpres.

„În cursul săptămânii trecute au fost testate pentru noul coronavirus, de către DSP Vrancea, 129 persoane de origine srilankeză. Rezultatele testărilor au fost următoarele: 84 negativi, doi incerţi şi 43 pozitivi. Pentru două persoane s-a dispus măsura internării pe Secţia de Boli Infecţioase a Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sf. Pantelimon” Focşani, 19 persoane se află la centrul amenajat la Gălăciuc, iar 22 sunt în consultaţii la secţia de Boli Infecţioase, urmând a se lua măsurile corespunzătoare după efectuarea consultului clinic”, se arată într-un răspuns trimis AGERPRES de către biroul de presă al DSP Vrancea.

Ancheta epidemiologică în rândul angajaţilor srilankezi de la fabrica de confecţii din Focşani a fost demarată după ce şapte dintre aceştia au fost confirmaţi cu COVID-19 şi spitalizaţi, o parte la SJU Focşani, iar alţii la Spitalul Municipal Adjud.

Zeci de muncitori srilankezi, care locuiau într-un complex modular de la Garoafa, mulţi dintre aceştia contacţi ai celor depistaţi pozitiv, au fost izolaţi şi testaţi după 14 zile, 21 dintre aceştia rezultând pozitiv la infecţia cu virusul SARS-CoV-2, miercurea trecută. Ulterior, ancheta epidemiologică a DSP Vrancea a fost extinsă şi în Focşani, unde mai mulţi angajaţi srilankezi locuiau cu chirie, fiind depistate pozitiv alte 22 de persoane.

În judeţul Vrancea au fost raportate, până în prezent, 507 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, dintre care 146 de cazuri sunt spitalizate, iar alte 31 de persoane au decedat.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW