Tuesday, October 19, 2021
Jurnalism corect


Focar de coronavirus la un cămin de bătrâni din Prahova: 71 de persoane au fost infectate

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 25 iunie 2020 Etichete: ,

Încă 52 de cazuri de coronavirus au fost confirmate, joi seara, la un cămin de bătrâni din comuna prahoveană Izvoarele, unde au mai fost depistate încă 19 persoane bolnave, numărul îmbolnăvirilor ajungând la 71.

Purtătorul de cuvânt al centrului, Gabriel Surdu celor 19 persoane din rândul personalului confirmate anterior li se adaugă încă două, numărul ajungând la 21.

De asemenea, 50 dintre cei 68 de beneficiari ai unităţii au fost testaţi pozitiv, niciunul neavând simptome, a precizat sursa citată, pentru Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al centrului, se așteaptă o decizie cu privire la cele 52 de persoane confirmate joi seara, acestea fiind la acest moment în centru.

„Pe data de 23 iunie au existat câteva suspiciuni în rândul beneficiarilor, iar conducerea unităţii respective a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Prahova care a decis testarea imediată atât a întregului personal (34 de angajaţi), cât şi persoanelor internate aici (68 de beneficiari). Primele rezultate sosite au fost cele ale personalului angajat aici. Astfel, dintre cele 34 de probe prelevate cadrelor care se ocupă de îngrijirea vârstnicilor, 19 au fost pozitive, 13 negative, iar două sunt încă în lucru. Tot în lucru sunt şi cele 68 de probe prelevate de la beneficiari.

Facem precizarea că, la sfârşitul lunii aprilie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, la propunerea DSP, a decis testarea tuturor angajaţilor din centrele de îngrijire a persoanelor adulte din judeţ. Au fost realizate două rânduri de teste, inclusiv la această unitate medico-socială. Ultimele rezultate de aici au sosit pe 6 iunie şi au fost negative. Decizia a fost luată tocmai pentru a fi preîntâmpinate astfel de situaţii”, a transmis, joi, Prefectura Prahova printr-un comunicat de presă.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW