Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Focar de coronavirus la o firmă din Dâmbovița/ Cinci cetățeni din Sri Lanka au fost depistați pozitiv

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 4 mai 2020 Etichete: , , ,

Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița a anunțat, luni, că la o societate comercială din Tărtăsești este în evoluție un focar de coronavirus, după ce au fost descoperite cinci cazuri de infectare la cetățeni veniți din Sri Lanka.

„Incepand cu data de 28 aprilie 2020, la o societate comerciala cu sediul in localitatea Tartasesti, este in evolutie un focar de colectivitate cu cinci cazuri confirmate pana la acest moment, toti cetateni din Sri Lanka. Aceste 5 cazuri au generat un numar de 27 de persoane aflate in contact direct, care au fost introduse in autoizolare la domiciliu impreuna cu membrii familiilor lor”, precizeaza DSP Dambovita.

Firma respectivă a fost amendată de DSP cu 20.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor speciale instituite în situații epidemiologice deosebite, astfel încât să prevină îmbolnăvirea lucrătorilor.

„DSP Dambovita a dispus urmatoarele masuri: dezinfectia terminala in toate spatiile utilizate frecventate de persoanele confirmate; realizarea triajului epidemiologic zilnic pentru intreg personalul societatii; monitorizarea zilnica a starii de sanatate a salariatilor; internarea de urgenta a persoanelor care prezinta simptome specifice COVID-19; dotarea tuturor salariatilor cu echipament de protectie; asigurarea de cantitati suficiente de produse biocide pentru dezinfectia mainilor, a suprafetelor si utilizarea lor cu respectarea recomandarilor producatorului”, se mai arata in comunicatul de presa.

DSP a mai anunțat că de la debutul pandemiei, la nivel de județ, au fost efectuate 1.019 testări dintre care 112 cazuri au fost confirmate cu Covid-19. Dintre acestea, 32 de persoane au fost vindecate și externate, 73 sunt sub strictă supraveghere medicală, iar șapte persoane au decedat.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW