Thursday, December 1, 2022
Jurnalism corect


Focar de coronavirus la două centre din Pașcani: 39 de copii au fost infectați

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 24 iunie 2020 Etichete: , , ,

Focar de coronavirus la două centre de copii din Pașcani. Un număr de 39 de persoane au fost confirmate pozitiv. Copiii sunt asimptomatici și au fost separați de cei care nu au fost contaminați.

„Sunt copii din aceleaşi centre unde au fost şi angajaţi confirmaţi. Sunt 21 într-un centru şi 18 într-un centru”, a declarat, miercuri, Florin Ion, directorul DGASPC Iaşi, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă minorii au fost transferați la Spitalul de Boli Infecţioase, Florin Ion a explicat că situaţia este „evaluată împreună cu reprezentanţii DSP” şi că urmează să se ia o decizie.

De asemenea, 16 angajați de la cele două centre au fost diagnosticați sâmbătă dimineață, în urma testării, iar atunci conducerea DGASPC a anunțat că minorii vor fi testați în cursul acestei săptămâni.

“Toți angajații din centrele rezidențiale ale Direcțiilor de Asistență Socială și a Protecției Copilului Iași, și nu numai, sunt testați din două în două săptămâni. În data de 18 iunie, au făcut testul COVID angajații din centrul Pașcani și dintr-o unitate subordonată din afara localității Pașcani. Pe data de 19 s-au primit rezultatele și 11 s-au dovedit a fi pozitivi la centrul din Pașcani și cinci s-au dovedit a fi pozitivi din localitatea de lângă Pașcani. Cinci au fost chemați la DSP, urmând să fie internați la boli infecțioase în Iași”, a declarat, sâmbătă, la Digi24, Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt al DGASPC Iași.

Conform DGASPC Iași, urmează ca și copiii să fie testați pentru coronavirus.

“La centrul din Pașcani am luat măsuri de dezinfecție și stabilirea unor circuite clare. Copii au fost izolați și s-a mărit distanța dintre paturi. Acolo este vorba de un centru cu copii cu handicap sever. Mulți dintr ei sunt imobilizați la pat și este greu de lucru. Au fost trimise combinazoane și alte materiale sanitare. Au fost chemați toți angajații din concedii medicale și de odihnă și în felul acesta sperăm să putem acoperi turele. De asemenea, din alte centre unde se pot face schimburi. Spre exemplu, la Pașcani avem un centru de zi. Nu mai lucrează. Vom apela și la acei angajați. O să lucreze în continuare pentru a acoperi deficitul”, a mai spus Tiberiu Bantaș.

Inquam Photos /Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW