Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


FMI a revizuit în scădere prognoza privind creșterea economică a României

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 19 aprilie 2022

Fondul Monetar Internațional (FMI) estimează o creștere economică de 2,2% pentru acest an, în România, iar pentru 2023 se așteaptă la 3,4%. Astfel, FMI și-a redus prognoza de creștere de la 4,8% la 2,2%. Datele vin din cel mai recent raport al Fondului Monetar Internațional, publicat marți, 19 aprilie.

Comparativ, Bulgaria ar urma să înregistreze o creştere economică de 3,2%, în timp ce economia Ungariei şi cea a Poloniei vor înregistra un avans de 3,7% în acest an.

Totodată, pentru România, FMI a revizuit și estimările privind inflația, prognozând ca țara noastră va înregistra în acest an o creştere medie anuală a preţurilor de 9,3%. Comparativ, anul trecut era prognozată o creștere de 3,4%.

În ce privește deficitul de cont curent al României, FMI prognozează că în 2022 acesta va ajunge la -7, iar în 2023 ar urma să se reducă uşor la -6,5% din PIB.

Fondul Monetar Internaţional a revizuit în scădere și previziunile de creştere economică la nivel mondial şi în zona euro, ca efect al războiului din Ucraina, şi a avertizat că inflaţia va persista. La nivel mondial, creşterea economică ar urma să fie de 3,6% anul acesta, în scădere cu 0,8% comparativ cu estimările anterioare.

Foto: Pixabay

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *