Sunday, October 2, 2022
Jurnalism corect


FMI a deblocat 27 milioane de dolari pentru R. Moldova

By Diochetanu Andreea , in Republica Moldova Stirile zilei , at 22 septembrie 2022 Etichete: ,

Fondul Monetar Internațional (FMI) a acordat miercuri Republicii Moldova acces la aproximativ 27 de milioane de dolari, după ce creditorul pentru criză a considerat că vecinul Ucrainei a luat măsuri ferme în domeniul guvernanței fiscale și al luptei împotriva corupției.

Împrumutul face parte dintr-un pachet mai mare de 800 de milioane de dolari la care țara poate avea acces pe parcursul a 40 de luni, dacă îndeplinește anumite condiții stabilite în cadrul unui acord cu FMI.

Cu fondurile deblocate miercuri, suma totală pe care Moldova a primit-o de la FMI se ridică acum la aproximativ 242 de milioane de dolari, scrie Business Recorder.

Tensiunile asupra finanțelor guvernamentale ale Republicii Moldova, una dintre cele mai sărace națiuni din Europa, au luat amploare și mai mult de când Rusia a invadat Ucraina, țara vecină, ceea ce a dus la un val de refugiați, precum și la efecte în lanț, cum ar fi creșterea prețurilor la gaze și alimente.

„Repercusiunile războiului din Ucraina continuă să îngreuneze perspectivele Republicii Moldova”, a transmis FMI într-un comunicat.

„Implementarea programului Moldovei rămâne puternică în pofida mediului dificil, cu finalizarea unor angajamente importante ale programului în domeniile guvernanței fiscale și financiare, precum și a statului de drept și a luptei împotriva corupției”, a adăugat FMI.

Foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW