Sunday, July 3, 2022
Jurnalism corect


Florin Secureanu, fost manager al Spitalului „Nicolae Malaxa” din Capitală, trimis în judecată pentru trafic de influență

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 29 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Fostul manager al Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa” din București, Florin Secureanu, a fost trimis în judecată în dosarul în care este acuzat de cinci infracțiuni de abuz în serviciu. Acesta a mai fost trimis în judecată și pentru luare de mită și delapidare, potrivit DNA.

Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa” din București, a fost trimis în judecată într-un dosar în care este acuzat de cinci infracțiuni de abuz în serviciu.

Acesta ar fi plătit, între 2009 și 2016, suma de 648.193 de lei, din banii instituției pe care o conducea, pentru anumite operațiuni ce vizau achiziția de produse și servicii destinate Spitalului, care, în realitate, nu s-au întâmplat. De asemenea, Secureanu ar mai fi achiziționat bunuri la un preț de șase ori mai mare decât cel normal de achiziție.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

SECUREANU FLORIN – ADRIAN, la data faptelor manager al Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa” din București, pentru săvârșirea a cinci infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (din care două săvârșite în formă continuată),
Persoană fizică, reprezentant al unor societăți comerciale, pentru săvârșirea a unei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
Inculpatul Secureanu Florin – Adrian și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de legislația primară în sensul că, în calitate de manager al Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa” din București și ordonator de credite, ar fi dispus, în perioada 2009-2016, efectuarea unor plăți în cuantum total de 648.193 lei din fondurile unității sanitare către mai multe societăți comerciale, printre care și cele administrate de celălalt inculpat.
Concret, banii respectivi ar fi fost achitați atât în contextul unor operațiuni comerciale care nu s-au derulat în realitate (privind achiziția unor produse și servicii destinate unității medicale) cât și pentru bunuri achiziționate la prețuri și de șase ori mai mare față de cele de achiziție.

Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” din București s-a constituit parte civilă cu suma de 648.193,27 lei.

În cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile ce aparțin inculpatului Secureanu Florin – Adrian.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Menționăm că inculpatul Secureanu Florin – Adrian a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea unor infracțiuni de luare de mită și delapidare (detalii pe www.pna.ro)”, potrivit unui comunicat emis de DNA.

Sursă foto: b365.ro

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW