Thursday, October 6, 2022
Jurnalism corect


Florin Roman vrea modificarea procedurii de numire a judecătorilor CCR

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 27 august 2020 Etichete: , , ,

Dacă PNL va avea după alegerile parlamentare majoritatea necesară, va fi declanșat procesul de revizuire a Constituției astfel încât să fie modificată procedura de numire a judecătorilor Curții Constituționale, a declarat joi liderul grupului deputaților liberali, Florin Roman.

„CCR a devenit un Dumnezeu de pe vremea lui Adrian Năstase. Până la Adrian Năstase, deciziile CCR puteau fi cenzurate de către două treimi din Parlamentul României. În urma acestei modificări, practic, CCR a devenit un fel de Dumnezeu, care, de foarte multe ori, a legiferat peste Parlamentul României. Pentru a rezolva această problemă, e nevoie de mai mult, e nevoie de revizuirea Constituţiei României şi modificarea modului de numire a judecătorilor la CCR”, a spus Florin Roman, citat de AGERPRES.

Liberalul a mai susţinut despre CCR că este, în mare parte, o „anexă” a PSD.

„Dacă vom avea majoritatea necesară, am spus că vom reforma CCR care, din păcate, nu mai este a României, este, în mare parte, o anexă a PSD”, a declarat liberalul.

Totodată, Florin Roman a mai spus că şi Avocatul Poporului, Renate Weber, ar urma să fie schimbat.

„Din punctul nostru de vedere, Renate Weber nu mai reprezintă interesele poporului român. Renate Weber este ‘avocatul’ PSD şi, imediat după alegerile din decembrie, când vom prelua majoritatea parlamentară, o vom revoca din funcţie pe doamna Renate Weber”, a declarat deputatul PNL.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW