Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Florin Roman: Stabilim taxe și impozite prin lege, tot prin lege stabilim că nu creștem aceste taxe. (…) Acest amendament este împotriva USR

By Preda Maria , in Politic Stirile zilei , at 18 decembrie 2023 Etichete: , , , ,

Florin Roman, deputat PNL, a declarat luni în Parlament că amendamentul adoptat în comisii, depus la legea bugetului de stat 2024, este un amendament împotriva USR. Florin Roman a declarat că USR a crescut taxele și impozitele prin PNRR. „Stabilim taxe și impozite prin lege, tot prin lege stabilim că nu creștem aceste taxe. (…) Acest amendament este împotriva USR”, a declarat Florin Roman. 

Potrivit amendamentului, „după articolul 80, se introduce un nou articol 801, cu următorul cuprins: Art. 801 – În temeiul prevederilor art.3 lit.e), ale art.4 alin.(2) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art.5 alin.(2) lit.d) din Legea nr.69/2010 a responsabilitatii fiscal-bugetare, cu modificările şi completările ulterioare, pe parcursul exerciţiului financiar 2024 nu se adoptă/aprobă acte normative cu intrarea în vigoare înainte de 01.01.2025, prin care se realizează creşteri ale cotelor de impozitare sau lărgirea bazelor de impozitare, în vigoare la data de 01.01.2024, se elimină sau se reduc facilităţi existente sau prin care se stabilesc alte impozite şi taxe decât cele avute în vedere la fundamentarea veniturilor bugetului general consolidat, prevăzute de prezenta lege”.

PNL a depus la bugetul de stat amendamentul care modifică articolul 80, prin care se precizează faptul că în 2024 nu vor exista majorări ale taxelor și impozitelor și nu vor exista excepții.

Am o problemă cu cei care ne-au obligat să facem aceste majorări de taxe care au fost și în luna octombrie, rezultatul unor jaloane din PNRR”, a declarat Florin Roman, făcând referire la USR.

Deputatul PNL a mai adăugat că: „Este o decizie politică a Partidului Naţional Liberal, luată în forurile statutare ale partidului şi pentru a nu mai exista discuţii referitor la faptul că pot creşte taxe îm 2024 am venit cu acest amendament care a fost susţinut de ministrul Boloş la dezbaterile generale pe legea bugetului de stat şi care practic va deveni literă de lege”.

Amendamentul a fost semnat de Florin Roman și Bodan Huțucă.

Florin Roman a mai adăugat că acest amendament este este consecința faptului că, în timpul negocierilor privind direcțiile de urmat din PNRR, reprezentantul USR, Cristian Ghinea, a propus în anumite trimestre eliminarea anumitor avantaje din sectorul construcțiilor și agriculturii, sporirea impozitării proprietăților și alte măsuri de acest fel. „Acum, ceea ce facem este să corectăm greșelile domnului Ghinea”, a subliniat el.

 

 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW