Friday, May 24, 2024
Jurnalism corect


Florin Roman: PNL cere sesiune extraordinară pentru pensiile speciale

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 9 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Liderul deputaților Partidului Național Liberal, Florin Roman, a declarat joi, că propune convocarea unei sesiuni extraordinare în care să fie supus votului proiectul de lege privind tăierea pensiilor speciale.

Din economia rezultată din tăierea pensiilor speciale, guvernul ar avea resursele financiare necesare pentru plata alocațiilor majorate, in urma votului de la sfârșitul lunii decembrie, din parlament. Tot în decembrie, Comisia de muncă a Camerei Deputaților a dat un raport de adoptare a proiectului PNL care prevede tăierea pensiilor speciale pentru parlamentari, magistrați, personal aeronautic, diplomați, funcționari ai Curții de conturi etc. Proiectul de lege al PNL aloca pensii de serviciu doar pentru militari și polițiști. In mod surprinzător, raportul de adoptare nu a fost “ridicat” pe site-ul Comisiei de munca și nici nu a fost trimis plenului, astfel încât el nu a putut fi supus votului in ultima săptămâna din sesiunea parlamentara. Urgentă adoptării acestui proiect de lege este determinata de necesitatea finanțării legii adoptată de parlament, privind dublarea alocațiilor pentru copii”, a spus Florin Roman.

Acesta precizează că PSD ar trebui să voteze tăierea pensiilor speciale pentru plata alocațiilor. De asemenea să se aleagă între pensiile speciale sau alocațiile pentru copii.

Solicitam PSD și președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, să rupă frăția cu pensiile speciale și sa votam proiectul de lege al PNL in sesiune extraordinara. In acest fel, PSD poate dovedi ca nu a votat creșterea alocațiilor doar in interes electoral, după ce anul trecut a votat împotriva demersului PNL. De la 1 ianuarie a.c., alocațiile copiilor au crescut cu 100% din rata inflației, urmare a unei legi inițiata de PNL. Așadar alegeți domnilor pesediști: ori pensii speciale, ori alocații pentru copii”, a mai spus liderul deputaților PNL.

Sursă foto: 9am

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/florin-roman-pnl-cere-sesiune-extraordinara-pentru-pensiile-speciale/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW