Thursday, October 28, 2021
Jurnalism corect


Florin Roman: Parlamentarii PNL vor vota la vedere pentru învestirea Guvernului Cîțu

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 12 martie 2020 Etichete: , ,

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a anunțat, joi, că parlamentarii liberali vor vota la vedere pentru învestirea Guvernului Cîțu. „E nevoie urgent de un guvern stabil, cu puteri depline și ne dorim ca acest guvern să aibă toate pârghiile necesare pentru a fi angrenat total în lupta pentru pandemia de coronavirus”, susține liberalul.

„Vreau să vă anunţ că ieri (miercuri – n.r.), în calitate de lideri de grup, împreună cu Daniel Fenechiu, am avut o întâlnire cu premierul şi preşedintele partidului, Ludovic Orban, cu premierul desemnat, Florin Cîţu, şi cu alţi colegi din conducerea PNL, în care am luat decizia oficială ca parlamentarii PNL să fie prezenţi astăzi la votul de învestitură a Guvernului Cîţu şi să votăm pentru învestirea Guvernului. E nevoie de un guvern stabil, de un guvern cu puteri depline şi ne dorim ca acest guvern să aibă toate pârghiile necesare pentru a fi angrenat total în ceea ce noi avem ca prioritate în această luptă cu pandemia de coronavirus, şi anume salvarea de vieţi omeneşti şi reducerea pe cât posibil a numărului de persoane care pot fi infectate”, a spus Roman, la Palatul Parlamentului.

Acesta a mai precizat că PNL are 113 parlamentari, dintre care la votul de joi vor fi absenți cinci. Totodată, liderul liberal i-a rugat pe toți parlamentarii, de la toate partidele, să voteze Guvernul Cîțu.

„Avem situaţii medicale, unele sunt mai vechi, cum este cazul lui Corneliu Olar, situaţia doamnei Schelean, care astăzi aşteaptă să fie mămică, e situaţia unui coleg care este coleg cu cel de la Constanţa (senatorul Vergil Chiţac care s-a autoizolat la domiciliu – n.r.) şi atunci am luat decizia de a fi foarte prudenţi şi de a nu expune pe nimeni la niciun fel de risc de îmbolnăvire. (…) Am avut discuţii cu cei de la USR şi cred în ceea ce spun. Nu am încredere în celelalte grupuri, ALDE şi Pro Europa, că vor vota pentru Guvern. (…) Nu am negociat cu PSD pentru acest vot”, a precizat Roman.

Până în prezent, USR, ALDE și Pro România au anunțat că vor vota pentru învestirea Guvernului Cîțu.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW