Saturday, December 2, 2023
Jurnalism corect


Florin Roman: ÎCCJ a atacat legea care interzice eliberarea condiţionată a criminalilor/ Ce aţi făcut voi, stimaţi magistraţi, până acum pentru a-i opri

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 19 iunie 2020 Etichete: , , ,

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, susține că CSM tace în cazul criminalului din Mehedinți care a incendiat o fată de 17 ani, însă ÎCCJ a atacat la CCR legea care interzice eliberarea condiționată a criminalilor, violatorilor și tâlharilor.

”Au trecut zile bune de la tragicul eveniment de la Mehedinţi, unde un criminal în serie, eliberat conditionat după 5 crime, a incendiat o tânără, din răzbunare şi s-a aşternut liniştea în sistemul de justiţie. Criminalul eliberat conditionat a avut timp suficient să acţioneze pentru că deşi a fost depusă plângere împotriva lui, un procuror nu l-a deranjat, iar un magistrat l-a pus în libertate. De ce tace CSM în acest caz? Am înţeles că ICCJ a atacat la CCR legea care interzice eliberarea condiţionată a criminalilor, violatorilor şi tâlharilor pe motiv că ar produce efecte juridice doar pentru viitor. Aşa? Şi ce aţi făcut voi stimaţi magistraţi până acum pentru a-i opri să mai ucidă şi să mai violeze? Să facă noi şi noi victime”, a transmis, vineri, Florin Roman, printr-un comunicat de presă.

Roman îi întreabă pe magistrați unde erau ”când Dragnea şi ai lui măcelăreau Codul Penal şi Codul de Procedura Penală”.

”Unde era indignarea dumneavoastră şi a Avocatului Poporului când 21.000 de infractori din generaţia Tudorel Toader erau lăsaţi liber pe stradă să ne atace mamele, soţiile şi copiii? Este adevărat, unii aţi protestat….în tăcere! Mulţi judecători sunt extrem de îngăduitori cu interlopii, cu membrii dovediţi ai crimei organizate, cu criminalii, violatorii şi tâlharii. Care apoi ucid, violează şi tâlhăresc din nou. Iar CSM tace! Ca şi în cazul Turnagiu. Dar vă adunaţi domnilor judecători în câteva ore să atacaţi impozitarea pensiilor speciale şi blocarea interdicţiei de eliberare condiţionata pentru criminali, violatori şi tâlhari”, a mai transmis liderul liberal.

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW