Florin-Daniel Căşuneanu candidează pentru o funcție cheie în Parchetul General, după ce a fost respins la interviul pentru șefia instituției. Magistratul vorbește despre disfuncționalitățile din sistem: Eliminarea scurgerilor de informații, o prioritate
Florin-Daniel Căşuneanu candidează pentru ocuparea funcției de procuror-șef al Secției Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General, după ce a fost respins la interviul pentru șefia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
Florin-Daniel Căşuneanu (46 de ani) a candidat și pentru funcția de Procuror General al României, însă ministrul Justiției, Cătălin Predoiu a propus-o la șefia Parchetului General pe Gabriela Scutea. În momentul de față, Cășuneanu deține funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.
În septembrie 2018, procurorul general Florin Daniel Cășuneanu a dat în judecată Parchetul de pe lângă Înalta Curție și Justiție și Parchetul pe care îl conducea. Procurorul a solicitat anularea unui Ordin care îi stabilea veniturile și a cerut emiterea unuia nou, precum și plata diferențelor de drepturi salariale, conform reporteris.ro.
Cășuneanu vorbește despre disfuncționalitățile din sistem
Florin-Daniel Căşuneanu consideră că există mai multe riscuri comune în cadrul Ministerului Public, dând ca exemplu „dinamica legislației, degradarea imaginii a magistratului procurorilor și eventualele pierderi de personal din cadrul Secției parchetelor militare”.
„Este adevărat că schemele de personal sunt ocupate într-un procent redus, mai ales după pensionări. Din punctul meu de vedere schemele prevăzute sunt suficiente, și mă refer la cele ale procurorilor. Poate că ar trebui umblat la schemele privind personalul auxiliar.(…)O altă disfuncționalitate pe care am identificat-o este inexistența unui corp de ofițeri sau subofițeri de cercetare penală esențială. (…)La secțiile parchetelor militare nu sunt implementate anumite sisteme informatice”, a spus Cășuneanu.
O altă disfuncționalitate identificată de Cășuneanu este „creșterea constantă a volumului de muncă”.
„Începând cu 2014 se costată o creștere constantă. Scăderea ușoară a calității actului de urmărire penală reprezintă o altă disfuncționalitate. Și practica judicară neunitară a parchetelor în interiori ul parchetelor”, a adăugat acesta.
„Eliminarea scurgerilor de informații, o prioritate”
Cășuneanu a vorbit în cadrul interviului și despre relația dintre parchete și mass-media, spunând că o prioritate pentru el o reprezintă eliminarea „scurgerilor de informații”
„Deși în cadrul parchetelor militare nu sunt foarte multe scurgeri de informații, totuși consider că eliminarea acestor declarații publice ar trebui să reprezinte o prioritate. Propun eliminarea declarațiilor publice neorganizate, identificarea cazurilor de informare neinstituțională pentru eliminarea materialelor obținute pe surse și încurajarea procurorilor de participare la activitățile de informare publică. (…)Există desemnați procurori care sunt și purtători de cuvânt. Poate că și procurorii militari ar trebui să participe la activități de informare publică”, a declarat Cășuneanu.
Știre în curs de actualizare
sursa foto: reporteris.ro
Comentarii
… [Trackback]
[…] Information on that Topic: mainnews.ro/florin-daniel-casuneanu-candideaza-pentru-o-functie-cheie-in-parchetul-general-dupa-ce-a-fost-respins-la-interviul-pentru-sefia-institutiei-magistratul-vorbeste-despre-disfunctionalitatile-din-siste/ […]
… [Trackback]
[…] Read More Info here on that Topic: mainnews.ro/florin-daniel-casuneanu-candideaza-pentru-o-functie-cheie-in-parchetul-general-dupa-ce-a-fost-respins-la-interviul-pentru-sefia-institutiei-magistratul-vorbeste-despre-disfunctionalitatile-din-siste/…