Friday, January 21, 2022
Jurnalism corect


Florin Cîțu: Vom reforma companiile statului, vom reduce risipa, vom elimina furtul din banul public practicat ani de zile de PSD

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 22 mai 2021

Florin Cîțu a declarat, sâmbătă, că Guvernul și-a propus reformarea companiilor de stat, eliminarea furtului din bani publici, implementarea unei legi a salarizării, ce ar lega performanțele de venit, și o lege a pensiilor „care va fi sustenabilă și peste 15 ani”. 

Vom reforma companiile statului, vom reduce risipa, vom elimina furtul din banul public care a fost practicat ani de zile de PSD, vom avea o lege salarizării care va lega performanţa de venit, vom avea o lege a pensiilor care va fi sustenabilă şi peste 15 ani. Toate acestea sunt lucruri pe care le-am anunţat şi le-am pus în strategia fiscala bugetară în Planul de Convergenţă şi sunt şi în PNRR. Sunt lucruri pe care mi le-am asumat public şi mi le voi asuma de fiecare dată. Dacă înţelegem sau dacă vrem să depăşim această perioadă de 30 de ani în care România a rămas cu cel mai mic PIB pe cap de locuitor din Uniunea Europeană trebuie să facem aceste reforme. Nu le facem că ne spune o instituţie internaţională sau alta, le facem pentru că aşa este bine pentru România”, a declarat Florin Cîțu, sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă.

Premierul a mai fost întrebat când va fi gata ordonanța de urgență ce urmărește limitarea membrilor în consiliile de administrație.

Este la Ministerul Finanţelor. Am asigurări că va veni în următoarele săptămâni. Este acolo şi vine(…)Eram gata de acum două, trei săptămâni să fie aprobată. Procedurile trebuie respectate, dar am asigurări că va fi aprobată în următoarea perioadă”, a adăugat premierul.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW