Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


Florin Cîțu: Voi propune ca anumite funcții din administrația publică să fie pe mandat

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 18 februarie 2021

Florin Cîțu a afirmat, joi seară, că va propune ca anumite funcții din administrația publică să fie pe mandat de maxim 6 ani, cu evaluare la 3 ani de zile. 

Trebuie să ne uitam și să intrăm în interiorul legii salarizării unitare. Și acolo vor fi mai multe lucruri care se vor modifica. Voi propune luni in coaliție ca în administrația publică locală și centrală anumite funcții de conducere, precum director general, secretar general, secretar general adjunct să fie pe mandat, mandat de maxim 6 ani, la 3 ani de zile cu reînnoire a mandatului și evaluare, ca în toate țările dezvoltate în administrație”, a declarat Florin Cîțu, joi seară, la Digi 24.

În plus, prim-ministrul a precizat că, la finalul celor două mandate, persoana respectiva va fi nevoită să se mute în alt departament.

Trebuie să începem să avem o administrație publică responabilă. Mai mult, vreau o rotație, după două mandate trebuie să te muți în alt departament. Trebuie să avem un corp de funcționari publici performanți”, a adăugat prim-ministrul.

În ceea ce privește pensiile speciale, Florin Cîțu susține că vor fi modificate în momentul în care va fi implementată reforma pensiilor.

Vom rezolva prob pensiilor speciale când vom implementa reforma pensiilor. Pensii bazate pe contributivitate. Mergem în această direcție. Guvernul nu are o decizie. Totul este în parlament, vom umba prin Ministerul Muncii. Este nevoie de o reformă a sistemului de pensii. În 15 ani de zile, cei care vor lucra nu vor mai putea să plătească pentru cei ieșiți la pensie”, a spus Florin Cîțu.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW