Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


Florin Cîțu, un alt răspuns pentru social-democrați: De ce nu prezintă PNL bugetul pe 2021? Pentru că este ilegal!

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 24 octombrie 2020

Florin Cîțu continuă șicanele cu PSD pe tema bugetului pe anul 2021. Ministrul de finanțe susține că, potrivit Legii, în cazul în care alegerile parlamentare se organizează în ultimele trei luni ale anului, proiectul privind bugetul pe anul următor se depune în termen de 15 zile de la investirea noului Guvern.

După ce, vineri, PSD a insinuat că Guvernul nu publică bugetul pe anul 2021, deoarece ar conține măsuri nepopulare, precum măriri de taxe sau tăieri de salarii, iar Florin Cîțu le-a răspuns scurt, întrebând retoric „De ce pun proștii întrebări când oricum nu înțeleg răspunsurile?”, ministrul de Finanțe a venit cu noi precizări.

Astfel, după cum susține acesta, proiectele legeilor bugetare și proiectele bugetelor pe anul următor ar trebui publicate în termen de 15 zile de la investirea noului Guvern, în contextul în care alegerile parlamentare sunt organizate în ultimele trei luni ale anului.

Un cadou pentru PSD-iști!

Am văzut atât de mult zbucium în tabăra socialistă după mesajul meu de ieri și mi s-a făcut milă.

Știu sigur că nu ar trebui, dar astăzi mă simt generos.

Așadar, care este raspusul la întrebarea “de ce nu prezintă PNL bugetul pe 2021”?

Pentru că este ILEGAL!

Art 35^1

În cazul în care alegerile generale parlamentare sunt organizate în ultimele 3 luni ale anului, calendarul este următorul:

Ministerul Finanţelor Publice, pe baza proiectelor de buget ale ordonatorilor principali de credite şi a bugetului propriu, întocmeşte proiectele legilor bugetare şi proiectele bugetelor pe anul următor, pe care le depune la Guvern în termen de 15 zile de la învestirea NOULUI Guvern, conform art. 103 din Constituţia României, republicată;

Asta se întâmplă când trei ani de zile ești preocupat DOAR de furat și de schimbat legile justiției ca să nu mergi la pușcărie pentru că ai furat. Nu ai timp să citești legile modificate tot de oamenii tăi.

Credeți că acum socialiștii vor opri propaganda infectă la adresa mea în legătură cu acest subiect?”, a precizat Florin Cîțu.

Un cadou pentru PSD-iști!

Am văzut atât de mult zbucium în tabăra socialistă după mesajul meu de ieri și mi s-a făcut…

Publicată de Florin Cîţu pe Vineri, 23 octombrie 2020

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW