Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu susține că nu va face parte din cabinetul Ciucă: E mult de muncă la partid

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 24 octombrie 2021

Președintele Partidului Național și prim-ministrul demis, Florin Cîțu, a anunțat duminică, 24 octombrie, că nu va face parte din cabinetul lui Nicolae Ciucă.

„Nu. În acest cabinet în niciun caz. Avem atât de multă treabă la partid… Deja, astăzi e cam o lună de când am terminat Congresul PNL. E mult de muncă la partid, deci nu se pune în discuţie”, a fost răspunsul lui Florin Cîțu, întrebat fiind dacă va prelua un minister în guvernul Ciucă.

În schimb, Cîțu nu ar spune nu preluării funcției de președinte al Senatului, deținută în acest moment de un membru USR – Anca Dragu.

„E nevoie de vot. Aici vom vedea dacă va fi vot, dacă îmi voi depune candidatura, sunt alte discuţii aici. Dar, deocamdată, (…) nu se discută aşa ceva”, a replicat Cîțu, în legătură cu preluarea funcției de șef al Senatului.

Iohannis a renunțat la Cîțu în favoarea lui Ciucă

Președintele Klaus Iohannis a renunțat să-l mai propună pe Florin Cîțu pentru funcția de prim-ministru așa cum îi promisese inițial, în condițiile în care șansele acestuia să treacă de votul Parlamentului erau minime, și a revenit la vechiul său apropiat, Nicolae Ciucă. Cu toate că la nivel declarativ social-democrații încearcă să fie evazivi, multiple surse liberale dau ca cert un acord cu PSD în privința învestirii generalului în rezervă.

CITEȘTE ȘI: SURSE Întâlnire între liderii PSD și PNL în vederea susținerii guvernului Ciucă

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW