Wednesday, May 1, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu: Sunt cel mai potrivit om care poate lupta cu PSD. Niciodată nu voi face alianțe cu social-democrații

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 1 iulie 2021

Florin Cîțu susține că este „cel mai potrivit om” care poate lupta cu Partidul Social Democrat, în încercarea de a-și convinge colegii de partid să îl voteze la congresul liberalilor ce va avea loc pe 25 septembrie. Premierul a transmis că, în cazul în care va câștiga șefia PNL, nu va face niciodată o alianță cu social-democrații.

Astăzi dăm startul alegerilor pentru viitorul PNL. Despre asta este vorba. Mulţumesc pentru că mă susţineţi şi m-aţi susţinut din primul moment pentru preşedinţia PNL. Aceste alegeri nu sunt despre persoana mea sau despre ceilalţi contracandidaţi, care mai sunt ei, ci despre rolul pe care-l va juca PNL pe scena politică în viitor. Urmează în 2024 patru rânduri de alegeri. Inamicul nostru este PSD şi de aceea sunt cel mai potrivit om care poate lupta cu PSD. Am arătat că sunt inamicul PSD. PSD este speriat pentru că sunt o ameninţare pentru PSD”, a declarat joi Florin Cîţu, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Suceava, citat de News.ro.

Cîțu și-a îndemnat colegii de partid să fie uniți, având în vedere că, în anul 2024, urmează mai multe rânduri de alegeri, printre care localele, parlamentarele și prezidențialele.

Am arătat că nu fac compromisuri, mai ales când e vorba de PSD. Nimeni nu va putea spune vreodată că aş putea să-mi dau jos propriul Guvern, ca după aceea să fac vreo alianţă cu PSD. Niciodată nu voi face aşa ceva. Sunt un liberal convins şi până la capăt voi merge după principiile şi valorile liberale. Niciodată nu voi face alianţe cu PSD”, a adăugat premierul.

Prim-ministrul se consideră „alegerea corectă” pentru președinția PNL, în detrimentul lui Ludovic Orban, șeful Camerei Deputaților.

Mandatul meu de senator, de ministru al Finanţelor, de prim-ministru al Guvernului arată clar că eu sunt alegerea corectă pentru funcția de preşedinte al PNL. Trebuie să ne pregătim pentru opt ani de guvernare şi totul începe de la aceste alegeri. Astăzi dăm startul pentru pregătirea unui plan de guvernare. Avem mult de muncă, alegem bine pe 25 septembrie şi vă garantez că după aceea Moldova o să conteze, Moldova o să fie liberală”, este concluzia lui Florin Cîțu.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *