Sunday, June 23, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu: Sporurile bugetarilor sunt date doar pentru că sunt prezenți la locul de muncă. Nu mai găsești salariu minim în sectorul public

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 3 martie 2021

Prim-ministrul Florin Cîțu a afirmat că salariile din sectorul public s-au dublat în ultimii patru ani și că există sporuri acordate pentru anumite persoane „doar pentru că apar la locul de muncă”. 

Gândiţi-vă că în 2016 se cheltuiau 53 de miliarde de lei cu personalul bugetar, astăzi se cheltuiesc 110 miliarde de lei. Dintre aceste 110 miliarde de lei, 27 aproape sunt sporuri. Nu ar fi o problemă dacă aceste sporuri ar merge la oameni care şi-au făcut treaba şi peste, (…) din păcate, aceste sporuri sunt date doar pentru că tu apari la locul de muncă, 99% dintre ei”, a declarat Florin Cîțu, miercuri seară, la B1 TV.

Premierul susține că va fi adoptată o nouă lege a salarizării, iar angajații din mediul public vor fi plătiți în funcție de performanță.

Venim cu o lege a salarizării nouă. Acolo se va lucra la modul în care vor fi distribuiţi aceşti bani. Aceşti 110 miliarde de lei vor fi distribuiţi pe criterii de performanţă. Oamenii vor avea indicatori de performanţă pe care îi vom face împreună cu companii, de multe ori va trebui să luăm companii din sectorul privat care să ne ajute să definim aceşti indicatori şi oamenii vor fi remuneraţi în funcţie de performanţe. Cred că în sectorul bugetar sunt oameni buni care (…) trebuie premiaţi”, a precizat prim-ministrul.

În plus, Cîțu a afirmat că nu mai există salariu minim în sistemul de stat.

Nu cred că mai găseşti salariu minim în sectorul public. De aici ar trebui să începem”, a adăugat Cîțu.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW