Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu și Manfred Weber, discuții despre PNRR: Nu este niciun fel de discuție la nivel european despre o regândire a PNRR

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 15 martie 2022

Liderul PNL, Florin Cîțu, a avut marți, 15 martie, o întâlnire cu Manfred Weber, președintele Grupului Partidului Popular European, din Parlamentul European. Cei doi au discutat, în special, despre situația din Ucraina și despre implementarea Planului Național de Recuperare și Reziliență (PNRR). PNL este membru al PPE.

„Am vorbit, în special, despre situația din Ucraina și ce fac autoritățile din România și autoritățile din Moldova, care ajută refugiații să vină în Europa. Este grozav să vezi că toată Europa a arătat o deschidere și că toate țările europene sunt dispuse să primească refugiați în sistemele lor și să le ofere un cămin, în timpul războiului.

Avem o înțelegere comună, partea europeană, cu privire la agresiunea neprovocată din partea Rusiei și, de asemenea, cu privire la pachetul de sancțiuni. Este clar ce se întâmplă, suntem alături de poporul ucrainean, care luptă în favoarea democrației și a libertății”, a declarat Manfred Weber într-o cofnerință de presă susținută cu președintele liberalilor.

Manfred Weber a vorbit cu Florin Cîțu și despre PNRR.

„Partidul nostru (PPE – n.red.) și PNL se angajajează în programul de reformă al României (…) Sunt foarte bucuros că partidul nostru este în prima linie pentru a apăra acest program de reformă pentru o Românie modernă, pro-europeană și competitivă”, a mai precizat Manfred Weber.

Ulterior, și Florin Cîțu a menționat că s-a discutat foarte multe despre situația din Ucraina și cum poate țara vecină să fie ajutată, dar și despre reformele din PNRR.

„Și eu, și Manfred am spus foarte clar că România rămâne ancorată să facă toate reformele din PNRR și nu este niciun fel de discuție la nivel european despre o regândire a PNRR în acest moment”, a subliniat președintele Senatului.

Întrebați dacă discuțiile au vizat și situația Republicii Moldova, care, de asemenea, primește mulți refugiați de la izbucnirea războiului în Ucraina, cei doi au răspuns afirmativ.

„Republica Moldova contribuie la gestionarea crizei refugiaților, este un efort extraordinar. Uniunea Europeană susține aceste eforturi, a donat bani, ajutor umanitar, acești bani sunt bine investiți în Republica Moldova”, a apreciat Manfred Weber.

Jurnaliștii l-au întrebat pe liderul PNL dacă PNRR poate fi „optimizat”, cum cere PSD, în perioada următoare. Președintele Senatului a răspuns negativ.

„Implementarea PNRR înseamnă bani pentru România. Dacă implementăm PNRR, atunci bineînțeles că acei bani vor suplini alte cheltuieli și vom avea alte resurse. Nu este nevoie de o optimziare a PNRR, este nevoie doar de implementarea PNRR și, atunci, vor veni acei bani în România, nu mai avem nevoie de alte resurse. Lucrurile sunt foarte simple. Sunt bani gratuiți pe care-i primește România prin PNRR”, a declarat Florin Cîțu.

Puteți urmări conferința de presă a celor doi aici:

Sursa foto: Captură Facebook/ PNL

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW