Friday, July 1, 2022
Jurnalism corect


Florin Cîțu s-a răzgândit în privința țintelor de vaccinare: Obiectivul nu este de a vaccina cât mai multe persoane. Obiectivul este de a depăși pandemia

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 17 iunie 2021

În timp ce campania de vaccinare bate pasul pe loc iar specialiștii au avertizat că în aceste condiții valul patru al pandemiei ar putea crea probleme și în țara noastră, prim-ministrul Florin Cîțu nu-și mai asumă atingerea obiectivului de imunizare pe care singur l-a fixat. 

Acum Cîțu, candidat pentru șefia PNL, susține ținta nu ar fi legată neapărat de atingerea unui procent de persoane vaccinate, ci menținerea unui număr redus de persoane infectate.

„Aceste target-uri au fost estimări făcute de specialiști: cât avem nevoie să avem o rată de pozitivare foarte mică. Vedeți că înainte de a ajunge la această cifră, avem aceste rezultate. Depinde acum de noi să le menținem acolo. Normal că trebuie să mergem să vaccinăm toată populația adultă, adică toată lumea care dorește, că nu e obligatoriu. Dar este singura soluție de a merge înainte. Pentru mine obiectivul nu este de a vaccina cât mai multe persoane. Obiectivul este de a depăși pandemia, iar pandemia o depășim prin vaccinare. Ele merg împreună. Noi avem rezultate bune, pentru că am avut o campanie de vaccinare de succes. Dacă nu aveam o campanie de succes, nu aveam aceste rezultate”, a declarat Florin Cîțu, aflat într-o vizită electorală în județul Alba.

Până joi, în România s-au vaccinat 4,6 milioane de persoane, în vreme ce specialiștii au arătat că pentru atingerea imunității de masă este nevoie ca 60-70% din totalul populației să fie vaccinată. Oficialii guvernamentali, în frunte cu Florin Cîțu, și-au asumat imunizarea prin vaccin, până la finalul lunii septembrie, a cel puțin 10 milioane de persoane, un obiectiv care, foarte probabil, nu va fi atins, ținând cont de actualul ritm de vaccinare – aproximativ 12.000 de persoane nou imunizate în 24 de ore.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW