Sunday, November 27, 2022
Jurnalism corect


Florin Cîțu: România, în topul țărilor cu cele mai multe și aplicate măsuri financiare în contextul pandemiei de COVID-19

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 19 ianuarie 2021

Florin Cîțu susține că România se clasează în topul țărilor cu cel mai ridicat nivel de activitate în privința măsurilor financiare adoptate în contextul pandemiei de coronavirus, după ce Banca Mondială a analizat 154 de țări și un total de peste 3.000 de măsuri adoptate de acestea.

Prim-ministrul a precizat că cele mai importante măsuri luate în România au fost amânarea ratelor bancare, IMM Invest, suspendarea executărilor silite prin poprire, eliminarea dobânzilor și penalitățile de întârziere, prorogarea termenului pentru restructurarea obligațiilor bugetare, derogarea de la plata impozitului pe profit, amânarea la plata pentru serviciile de utilități pentru IMM-uri și prorogarea termenului de plată pentru impozitul pe clădiri, terenuri și mijloace de transport.

Banca Mondială CONFIRMA: măsurile pe care le-am luat în contextul pandemiei COVID-19 clasează România în topul țărilor cu cele mai multe și aplicate măsuri din lume.

Cele mai importante și de succes măsuri luate în România au fost: amânarea ratelor bancare, IMM Invest, suspendarea executărilor silite prin poprire, eliminarea dobânzilor și penalitățile de întârziere, prorogarea termenului pentru restructurarea obligațiilor bugetare, derogarea de la plata impozitului pe profit, amânarea la plata pentru serviciile de utilități pentru IMM-uri, prorogarea termenului de plată pentru impozitul pe clădiri, terenuri și mijloace de transport.

Banca Mondiala a analizat un număr de 154 de țări și un total de peste 3000 de măsuri financiare luate de către acestea în contextul pandemiei. Analiza concluzionează că România, alături de țări precum SUA, Germania, Franța sau Australia, a avut cel mai ridicat nivel de activitate, ca număr și aplicabilitate, la nivelul măsurilor financiare adoptate ca răspuns la criza provocată de COVID-19”, a scris Florin Cîțu, pe Facebook.

Banca Mondială CONFIRMA: măsurile pe care le-am luat în contextul pandemiei COVID-19 clasează România în topul țărilor…

Publicată de Florin Cîţu pe Marţi, 19 ianuarie 2021

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW