Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu: Restricționarea circulației după ora 22:00, cea mai importantă măsură adoptată / Premierul cere MS să explice dacă e adevărat că personalul MAI s-a vaccinat fără programare

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 10 martie 2021

Prim-ministrul a anunțat că miercuri, în cadrul ședinței de Guvern, cea mai importantă măsură restrictivă adoptată va fi restricționarea circulației după ora 22:00. Florin Cîțu cere Ministerului Sănătății să explice dacă acuzațiile potrivit cărora personalul MAI s-ar fi vaccinat fără a se programa pe platforma de vaccinare sunt adevărate. 

Este cea mai importantă măsură, magazinele rămân deschise până la ora 21:00. România se descurcă foarte bine în momentul ăsta, o să avem o lună cu 2.6 milioane de doze de vaccin(…)Sunt mai multe propuneri de restricții, nu le-am acceptat, v-am spus ce am acceptat”, a anunțat Florin Cîțu, miercuri, la Parlament.

În ceea ce privește scandalul izbucnit în spațiul public, după ce Ministerul Sănătății a publicat datele referitoare la Campania de vaccinare împotriva COVID-19, premierul susține că „subiectul este închis”.

Nu există o divergență între mine și Vlad Voiculescu pe nicio temă. Ideea este că am fost sesizat, iar la orice sesizare trebuie să fac o rezoluție. Nu sunt specialist, voi vedea dacă există probleme(…)Instituțiile au tot dreptul să sesizeze, există organe de control care vor face anchetă”, a precizat premierul.

CITEȘTE ȘI: Ministrul de Interne, după ce Ministerul Sănătății a publicat informații referitoare la Campania de vaccinare: Nu este normal să se publice date cu adrese legate de sistemul de Apărare. Era vorba și despre serviciile secrete

Florin Cîțu așteaptă explicații din partea Ministerului Sănătății cu privire la acuzațiile potrivit cărora angajații din domeniul Apărării s-au vaccinat fără a se programa pe platforma de vaccinare.

Dacă există dovezi în acest sens, cei care au publicat datele trebuie să explice. Mă aștept ca cei care au publicat bazele de date să explice dacă este adevărat așa ceva(…)Avem date noi care trebuie explicate, nu cred că acele acuzații nu sunt reale, dar trebuie explicate. Nu am nicio problemă ca aceste date să fie publicate în fiecare zi”, a afirmat Cîțu.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW