Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Florin Cîțu, răspuns pentru Ludovic Orban: Vaccinul este şi rămâne gratuit. Nu e nicio discuție în Guvern pentru a schimba lucrurile

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 24 mai 2021

Florin Cîțu i-a răspuns lui Ludovic Orban, după ce liderul PNL a afirmat că vaccinarea împotriva COVID-19 se va face contra cost pe modelul vaccinării anti-gripale. Prim-ministrul a anunțat că vaccinul împotriva COVID-19 rămâne gratuit în România și că Guvernul nu plănuiește să schimbe lucrurile. 

În România, vaccinul este şi rămâne gratuit. Nu e nicio discuţie în Guvernul României pentru a schimba lucrurile. Avem comenzi pentru a continua campania de vaccinare şi în toamnă”, a declarat Florin Cîțu, luni, în cadrul unei videoconferințe cu prefecții.

Premierul le-a cerut prefecților să organizeze în fiecare oraș maratoane ale vaccinării, arătând că au avut succes.

Avem rezultate bune dacă ne uităm la zonele urbane, dar în zona rurală rezultatele nu sunt aşa de bune”, a punctat premierul.

Ludovic Orban: Vaccinarea s-ar putea face contra cost

Președintele PNL a afirmat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, că vaccinarea împotriva COVID-19 s-ar putea face contra const, după încheierea epidemiei de coronavirus. Oficialul a precizat că, pe viitor, de acces gratuit la vaccin vor beneficia doar persoanele vulnerabile.

„Noi organizăm vaccinarea gratuită, statul român suportă toate costurile de vaccinare. E o situaţie excepţională. Dar şi aici aş spune că mai facem asta o perioadă de timp până ajungem la o imunizare de grup. Dar, până la urmă se va merge pe mecanismul de la vaccinarea pentru gripă, în care numai persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit, celelalte categorii de cetăţeni, până la urmă, vor trebui să se vaccineze pe răspunderea lor. Aici e vorba de sănătatea fiecăruia dintre noi”, a afirmat Orban, citat de Agerpres.

Ritmul campaniei de vaccinare, în scădere

Deși premierul susține că maratoanele de vaccinare organizate în orașe au fost un succes, ritmul campaniei a scăzut în ultimele zile.

În condițiile în care autoritățile au impus ca până la 1 iunie să avem un număr de 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză de ser împotriva COVID-19, iar membrii Guvernului au participat sâmbătă la o acțiune ce avea ca scop creșterea încrederii în campania de vaccinare, numărul doritorilor scade pe zi ce trece.

Sâmbătă, 26.884 de persoane au primit prima doză de ser anti COVID, în timp ce duminică numărul acestora a fost în scădere, anume 23.209.

În total, în România s-au vaccinat 4.136.319 de oameni. În acest ritm, pragul de 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză ar putea fi atins abia la finalul lunii iunie.

CITEȘTE ȘI: Acțiune a Guvernului pentru a susține Campania de vaccinare împotriva COVID-19: Premierul și membrii Cabinetului au vizitat mai multe centre de imunizare din țară

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW