Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu, răspuns pentru HoReCa: Nu iau în calcul modificarea pragului privind infectările COVID-19 în București

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 3 martie 2021

Florin Cîțu le-a răspuns reprezentanților HoReCa, după ce aceștia au cerut ca restaurantele din București să funcționeze în interior cu o capacitate de 30% până în momentul unui lockdown complet, indiferent de rata de infectare. Prim-ministrul a precizat că nu ia în calcul schimbarea pragului de 3 la mia de locuitori, indice în funcție de care terasele, restaurantele și barurile se închid. 

Nu iau în calcul aşa ceva. În acest moment, şi am spus atunci când am relaxat condiţiile, am spus foarte clar că depinde doar de noi să rămânem cu numărul de persoane infectate scăzut, sub 3 la mie. Am văzut că foarte mulţi dintre cetăţeni s-au relaxat, nu se mai poartă mască în spaţiul public şi acum plătim preţul acestei relaxări premature. Vin şi, de fiecare dată când am ocazia, vă spun – dacă vrem să rămână deschise şi restaurante şi alte activităţi economice, trebuie să păstrăm exact aceste condiţii: în spaţiul public să păstrăm mască, distanţare socială, dezinfectant. Ştiţi foarte bine că au fost foarte multe cazuri în care Poliţia a venit şi a dat amendă, în cluburi, de exemplu, a dat amendă 6.000 de lei, la câteva zile acelaşi club avea aceaşi problemă”, a declarat Florin Cîţu, la finalul ședinței de Guvern de miercuri, întrebat dacă ia în calcul solicitările HoReCa.

Pe 3 februarie, reprezentanții HoReCa au avut o întâlnire cu Traian Berbeceanu, în cadrul căreia aceștia au solicitat ca restaurantele să funcționeze în interior cu o capacitate de 30% până în momentul unui lockdown complet.

Nu există o justificare pentru care restaurantele ar trebui să fie închise. Pentru acest lucru, am solicitat desprinderea restaurantelor de coeficientul de 3 la mie şi funcţionarea lor la 30% din capacitate în interior şi cu restricţiile cunoscute pe terasă, până în momentul unui lockdown complet, dacă va fi cazul vreodată, şi al doilea lucru pe care l-am solicitat prefectului este să transmită reprezentanţilor Guvernului că industria are nevoie de deblocarea plăţilor pe măsura privind 20%”, a spus Daniel Mischie, președintele Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România, citat de Agerpres.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/florin-citu-raspuns-pentru-horeca-nu-iau-in-calcul-modificarea-pragului-privind-infectarile-covid-19-in-bucuresti/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW