Wednesday, August 12, 2020
Jurnalism corect


Florin Cîțu: Propunerea președintelui mă onorează și mă încarcă de responsabilitate. Sper ca PSD să nu tergiverseze calendarul/ Orban: Voi fi alături de premierul desemnat

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 26 februarie 2020 Etichete: ,

Premierul desemnat, Florin Cîțu, a declarat miercuri seara că decizia lui Klaus Iohannis îl onorează și îl încarcă de responsabilitate. De asemenea, liberalul anunță că în scurt timp va înainta Parlamentului lista miniștrilor și programul de guvernare, sperând că „PSD nu va mai tergiversa calendarul”.

„Aș vrea să îi mulțumesc domnului președinte Klaus Iohannis și președintelui PNL Ludovic Orban pentru susținere și încredere. Este o propunere care mă onorează și mă încarcă de responsabilitate. Vom avea discuții cu partenerii parlamentari, pentru constituirea unei majorități, împreună cu Ludovic Orban voi face un calendar al negocierilor.

Cum știți, fac parte din echipa guvernamentală condusă de Ludovic Orban și din echipa PNL. Desemnarea mea, este o garanție a continuității în guvernarea PNL, dar și a mutării strategice a partidului pentru „depesedizarea” României. 

În cel mai scurt timp voi înainta Parlamentului lista cu membrii Guvernului și programul de guvernare și sper că de data aceasta PSD nu va mai tergiversa calendarul”, a declarat Cîțu.

Orban: Florin Cîțu este un liberal autentic

Fostul premier, Ludovic Orban, susține că desemnarea lui Florin Cîțu pentru funcția de premier are ca obiectiv deblocarea situației care este creată „în mod artificial” de PSD și de „prelungirile sale instituționale”.

„Salut decizia președintelui României. Este o decizie extrem de importantă, care are ca obiectiv deblocarea situației care este creată în mod artificial de PSD și de prelungirile sale instituționale. Decizia președintelui este conformă cu dorința PNL. Atât eu, ca și lider al PNL, cât și colegii mei, vom susține această propunere. Voi fi alături de premierul desemnat în toți pașii următori pe care îi vom derula, stabilirea listei membrilor Guvernului, finalizarea programului de guvernare. Vineri vom avea o reuniune a forurilor statutare a PNL. De asemenea, atât eu ca și președinte al PNL, cât și colegii mei, vor fi implicați în toate discuțiile pe care le vom declanșa în încercarea de obținere a unei majorități parlamentare.

Florin Cîțu este un liberal autentic. Este ministrul Finanțelor, practic mâna dreaptă în Guvernul pe care l-am condus. Performanțele sale sunt clare și limpezi. (…) Va fi susținut de mine, de toți colegii mei, și reprezintă o garanție pentru faptul că guvernarea PNL se va desfășura pe aceleași coordonate”, a declarat Ludovic Orban.

Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW