Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Florin Cîțu: Nu vom creşte taxele anul viitor / Programul nostru de guvernare este pe dezvoltare, investiţii

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 30 noiembrie 2020

Florin Cîțu susține că Guvernul PNL nu are în plan să introducă taxe noi în anul 2021 și că va propune ca data limită până când companiile pot depune cereri de eșalonare a datoriilor cumulate în perioada pandemiei să se prelungească până la 15 ianuarie. 

Ministrul Finanțelor a avut, luni, o întâlnire cu membrii Consiliului Consultativ Economic al Consiliului Județean Timiș și o consultare cu unii dintre cei mai mari investitori din județ.

PNL nu introduce taxe, nu va introduce taxe nici anul următor. Orice ar spune propaganda plătită a socialistilor despre noi, nu introducem taxe, din contră. Cea mai mare dovadă că nu introducem taxe  este că am început anul cu eliminarea taxelor impuse de sociaşişti. Am eliminat supraacciza la carburant, preţul la combustibil a scăzut imediat şi sunt oameni  din Parlamentul României care ar fi trebuit să îşi dea demisia pentru că  erau peste tot şi puneau pariu că nu se va întâmpla aşa ceva, am eliminat acea măsură nenorocită, supraimpozitarea contractelor part time, am eliminat TVA defalcat, o măsură nenorocită pe care Tudose care azi nu îşi mai aduce aminte de ea, el a venit şi ne-a băgat-o pe gât şi a uitat acum de ea,  am oprit naţionalizarea pilonului 2 de pensii, şi am eliminat acea Ordonanţă 14, o măsură care a pus pe butuci sectoare întregi din economie pentru că lovea sectoare întregi din ecominie. Am eliminat toate acestea si am reuşit ca într-o perioadă de criză economică generată de criza de sănătate să avem venituri mai mari la buget decât anul trecut, când aveam aceste taxe”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu a anunțat că va propune ca data limită până când companiile pot depune cereri de eșalonare a datoriilor cumulate în perioada pandemiei să se prelungească până la 15 ianuarie.

„Data limită pentru reeşalonarea datoriilor acumulate de companii de la începutul stării de urgenţă până la data de 25 octombrie era 15 decembrie. Voi propune în şedinţa de guvern din această săptămână prelungirea acestei date până la 15 ianuarie. Mediul de afaceri spune că are nevoie de mai mult timp, iar din punctul nostru de vedere, execuţia bugetară stă bine şi vom prelungi acest termen limită până la care se pot depune aceste cereri de reeşalonare. Programul nostru de guvernare este pe dezvoltare, investiţii, nu pe creşteri de taxe punitive. (…) Suntem adepţii taxelor mici pe care să le poată plăti toată lumea”, a declarat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă.

În cadrul întâlnirii, ministrul a precizat că bugetul pentru anul viitor are nevoie de predictibilitate și de măsuri privind digitalizarea, dând ca exemplu introducerea facturilor electronice, inițiativă ce ar aduce la buget 20 de miliarde de lei, echivalentul a aproximativ 2% din PIB.

Sursă foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW