Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu: Nu voi permite niciodată o mineriadă în mandatul meu / PSD vrea să scoată România din UE

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 22 februarie 2021

Florin Cîțu nu este de acord cu intenția minerilor de la Complexul Energetic Hunedoara de a veni la București pentru a rezolva problema salariilor neplătite. Prim-ministrul a criticat Partidul Social Democrat pentru amendamentele depuse la Legea Bugetului de stat pe anul 2021.

Nu voi permite niciodată o mineriadă în mandatul meu, așa cum s-a întâmplat în mandatele lui Iliescu”, a declarat Florin Cîțu, în cadrul unei declarații de presă susținută la sediul PNL.

CITEȘTE ȘI: Continuă tensiunile în Valea Jiului: Sute de mineri protestează la sediul Complexului Energetic Hunedoara

Florin Cîțu a criticat intenția PSD de a politiza conflictul din Valea Jiului și susține că Guvernul a găsit o soluție pentru plata salariilor.

Îi înţeleg, ştiu că trec printr-o perioadă dificilă, nu cred că soluţia pe care au ales-o este una care rezolvă problemele. Acest guvern a arătat foarte clar şi anul trecut, şi anul acesta, salariile au fost plătite la timp, am găsit soluţii şi pentru următoarele trei luni, în acelaşi timp, eu cred că trebuie să ne uităm la întreaga imagine a economiei, de aceea spun că nu cred că soluţia pe care au ales-o este una bună. În 2020 când au fost plătite toate salariile şi ale minerilor lună de lună, în România au fost 1,4 milioane de oameni în şomaj tehnic pentru că trecem prin cea mai mare criză de sănătate”, a spus premierul.

În ceea ce privește amendamentele depuse de PSD la Legea Bugetului de stat pe anul 2021, prim-ministrul a spus că social-democrații își doresc să „scoată România din UE”.

Impactul bugetar este de 6% din PIB. PSD vrea să scoată România din UE. PSD vrea să plătească majorările de salarii și pensii din contribuția României la UE, aceasta este sursa de finanțare a amendamentelor PSD”, a afirmat prim-ministrul Cîțu.

CITEȘTE ȘI: Marcel Ciolacu: Proiectul de buget propus de Guvern, o tâmpenie / Care sunt amendamentele depuse de PSD DOCUMENT

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW