Monday, January 17, 2022
Jurnalism corect


Florin Cîțu nu îl vrea prim-ministru pe Nicolae Ciucă

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 12 noiembrie 2021

Negocierile între PSD și PNL sunt încă departe de a se fi încheiat, unul dintre punctele de divergență între reprezentanții celor două partide fiind numele celui care va ocupa funcția de prim-ministru. 

Întrebat vineri, 12 noiembrie, dacă Nicolae Ciucă a putea fi propus din nou pentru funcția de șef al executivului, președintele PNL, Florin Cîțu, a dezmințit această variantă.

„În acest moment nu avem această variantă pe masă. Când am venit cu variantă pe masă, am venit cu ea pe masă și a fost votată. Dacă voi veni cu acea variantă pe masă, o voi spune atunci. N-are sens să ne gândim acum”, a declarat președintele Partidului Național Liberal.

Chiar dacă a câștigat alegerile pentru funcția de președinte al PNL, Florin Cîțu se află într-o situație politică aproape fără ieșire. Demis prin moțiune de cenzură la începutul lunii octombrie și cu o cotă de încredere situată sub 10%, Cîțu se confruntă cu refuzul PSD și chiar al unor liberali de frunte de a-l accepta în fruntea executivului.

Chiar și așa, Cîțu nu renunță la șefia Guvernului și încearcă să împiedice coalizarea PNL și PSD în spatele lui Nicolae Ciucă, o variantă care ar fi susținută și de președintele Klaus Iohannis.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW