Sunday, June 23, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu: Multă lume întreabă dacă vom ajunge din nou în lockdown. Răspunsul meu foarte clar este că nu

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 20 martie 2021

Cu toate că sâmbătă s-a înregistrat cel mai ridicat număr de pacienți internați cu COVID-19 în secțiile ATI de la debutul pandemiei, prim-ministrul Florin Cîțu a oferit asigurări că România nu intra în lockdown.

În același timp, șeful executivului a precizat că numărul paturilor din secțiile ATI pentru pacienții COVID a fost suplimentat.

„Am participat la ședința tehnică de la Ministerul Afacerilor Interne, pentru a mă asigura că obiectivele pe care le-am trasat in privința pandemiei sunt îndeplinite. Numărul paturilor din spitale a crescut. Fac apel la români să respecte măsurile de protecție. Numai așa vom trece cu bine peste această perioadă. Obiectivul meu este ca prin vaccinare să reducem numărul de infectări. In perioada urmatoare numărul persoanelor imunizate zilnic va ajunge la 80 de mii. Multă lume întreabă dacă vom ajunge din nou în lockdown. Răspunsul meu foarte clar este că nu”, a transmis prim-ministrul Florin Cîțu.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, sâmbătă, 112 decese și 6.096 de noi cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore. În spitale, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.618. Dintre acestea, 1.324 sunt internate la ATI, cu 11 mai multe decât în ziua precedentă.

Numărul total de cazuri a ajuns astfel la 892.848, dintre care 22.132 de persoane au decedat, iar 803.226 au fost declarate vindecate.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW