Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu, la finalul întâlnirii cu producătorii de alimente: Îi băgăm în faliment dacă plafonăm prețurile

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 16 februarie 2022

Florin Cîțu, președintele PNL, a declarat miercuri, 16 februarie, în urma unor întâlniri cu producătorii și comercianții de alimente, că măsura plafonării prețurilor a fost respinsă din start, menționând că Guvernul trebuie să vină cu alte soluții pentru a contracara creșterea costurilor de producție.

Am vrut să înțeleg de la producătorii români cum i-ar impacta propunerea de plafonare a prețurilor. Mi-au spus că sunt foarte mici și că îi băgăm în faliment dacă plafonăm prețurile. O astfel de măsură ar veni în detrimentul producătorului român”, a declarat Florin Cîțu, miercuri, la Parlament.

Președintele PNL susține că Guvernul va acoperi costurile de producție până la 1 aprilie, prin intermediul schemelor de ajutor introduse în contextul crizei prețurilor la energie electrică și gaze.

Este un impact pentru întreaga economie, până în aprilie soluțiile sunt deja făcute. Trebuie să așteptăm de la Guvern să vedem care sunt soluțiile (n.r. pentru perioada de după 1 aprilie) și cum putem să ajutăm economia, pentru că trebuie să fim atenți și să nu facem rău. Trebuie să găsim acele soluții care vor atrage investitorii în România”, a adăugat Cîțu.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW