Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu, întrebat despre dublarea alocațiilor: Dar de ce nu mă întreabă nimeni dacă dublez investițiile?

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 7 iunie 2020 Etichete: ,

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, ia în calcul o posibilă amânare în cazul dublării alocațiilor, precizând că, în acest moment, suntem în criză economică globală, iar pentru a mări alocațiile va trebui să taxeze sectorul privat, să taie bani de la investiții sau să se împrumute și mai mult, acest lucru însemnând automat alte costuri.

„Dublarea alocațiilor a fost adoptată în Parlament în momentul în care bugetul era deja distribuit. Ce să facem acum? Costul cu alocațiile reprezintă pentru buget 6,3 miliarde. Suntem în plină criză economică globală, peste tot în lume sunt economii care sunt la pământ. Dacă aveam această discuție în momentul în care se făcea bugetul era altceva, puteai să aloci bani și discutam despre acest lucru în timpul anului. Dar a venit în mijlocul anului, fără sursă de finanțare.

Aici nu ai cum să discuți. Ce trebuie să facem? Trebuie să luăm bani de undeva, putem să taxăm sectorul privat mai mult, putem să tăiem bani de la investiții sau putem să ne împrumutăm și mai mult, dar asta înseamnă și alte costuri”, a declarat Florin Cîțu la Digi24.ro.

Liberalul susține că legea, așa cum este făcută, nu spune sursa de finanțare, ceea ce înseamnă că este neconstituțională.

Atunci când i s-a spus că dacă legea nu va fi declarată de către CCR neconstituțională, Guvernul va trebui să mărească alocațiile, Cîțu a declarat:

„Nu. Nu este adevărat. Vom putea să ne uităm la resursele pe care le avem în acel moment și vedem dacă putem, sau să amânăm această dublare pentru viitor.

În ultima perioadă am fost întrebat numai despre alocații și pensii. Dar de ce nu mă întreabă nimeni dacă dublez investițiile?”

Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW