Thursday, October 6, 2022
Jurnalism corect


Florin Cîțu, în urma incendiului de la Spitalul din Ploiești: Ne confruntăm cu o suprasolicitare a sistemului medical din cauza valului 4

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 11 noiembrie 2021

În urma tragediei de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești, prim-ministrul interimar Florin Cîțu a vorbit despre suprasolicitarea sistemului sanitar din cauza valului patru al pandemiei COVID-19.

Totodată, șeful interimar al executivului a transmis condoleanțe familiilor victimelor, menționând că se află în legătură permanentă cu responsabilii din domeniul sanitar.

„Din păcate, astăzi a avut loc un incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești, la o secție suport Covid-19. Doi pacienți au murit, iar o infirmieră a suferit arsuri. Transmit condoleanțe familiilor celor doi pacienți. Infirmiera este transferată la Spitalul Floreasca, unde va fi tratată. A fost activat planul roșu, am fost în permanentă legătură cu secretarul de stat Raed Arafat și cu ministrul Sănătății, Cseke Attila, pentru a mă asigura că avem locuri pentru pacienți, 15 dintre ei au fost transferați. Vom vedea care este cauza incendiului, o anchetă a început. Astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete! Am cerut de fiecare dată ca spitalele să fie pregătite pentru valul 4, să existe avizele necesare, instalațiile de oxigen să fie controlate. Ne confruntăm cu o suprasolicitare a sistemului medical din cauza valului 4 și toți cei implicați trebuie să se asigure că sunt luate toate măsurile pentru siguranța pacienților! Și repet: singura soluție prin care putem lua presiunea de pe spitale este să ne vaccinăm în continuare”, a declarat prim-ministrul Florin Cîțu.

Doi pacienți, în vârstă de 74 respectiv 75 de ani, au murit joi, 11 noiembrie, într-un incendiu petrecut la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești. O infirmieră a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului, fiind transferată la Spitalul Floreasa din București.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW