Tuesday, May 17, 2022
Jurnalism corect


Florin Cîțu îi liniștește pe bugetari: Nu va fi vorba de austeritate / Nu se pune problema de tăieri de salarii

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 15 mai 2020 Etichete: , ,

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a ținut să îi liniștească pe angajații din sectorul public declarând că nu se i-au în calcul tăieri de venituri. În privința reformei aparatului administrativ, Cîțu a subliniat că în acest moment există reorganizări în mai multe ministere.

„Lucrurile în sectorul bugetar nu vor merge în direcţia aceasta. Eu vă spun de acum că nu va fi vorba de austeritate în sectorul bugetar, aşa cum a fost ea definită în 2010. Nici nu se pune problema de tăieri de salarii sau astfel de decizii. Vă spun din capul locului că nu se va ajunge la aşa ceva”, a spus Cîţu, la Digi 24, citat de Agerpres.

Florin Cîțu a transmis că în acest moment există reorganizări în mai multe ministere și a subliniat că informatizarea ANAF va venituri suplimentare la buget.

„Noi am fost transparenţi din primul moment, am venit cu un guvern cu 16 ministere, iar în acest moment există reorganizări în mai multe ministere. În paralel, am profitat de această situaţie şi am accelerat informatizarea aparatului administrativ. Informatizarea ANAF va aduce la buget cel puţin două puncte procentuale din PIB. De aceea trebuie făcută, bineînţeles că informatizarea şi reorganizarea ministerelor va duce la o altă configuraţie a aparatului administrativ. Este ceea ce am spus şi în primul moment”, a adăugat Florin Cîţu.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW