Friday, January 28, 2022
Jurnalism corect


Florin Cîțu, explicații pentru creșterea accizei la carburanți: PSD iar a mințit

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 1 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a explicat de ce a fost recalculat nivelul accizei la carburanți în ultima zi din anul 2019. Liberalul susține că „PSD a mințit din nou”.

„Vesti bune din prima zi a anului 2020. Am avut dreptate din nou (PSD iar a mintit). Eliminarea supraccizei a redus pretul la pompa. Pentru ca lumea sa nu inceapa anul cu stiri contradictorii. Dupa ce legea care elimina supraacciza a fost promulgata, MFP a recalculat nivelul accizei care sa tina cont de legea promulgata si de articolele 342 si 442 din codul fiscal. Cele doua articole actualizeaza acciza in functie de indicele de crestere a preturilor de consum publicat de INS. #RomaniiTrebuieSaStie”, a scris ministrul Finanțelor, pe Facebook.

Accizele la carburanți, majorate

După ce legea de eliminare a supraaccizei a fost promulgată, luni, de către președintele Klaus Iohannis și promulgată în Monitorul Oficial, Ministerul de Finanțe a decis, marți, să majoreze accizele la carburanți.

Astfel, liberalii au hotărât că ieftinirea de 45 de bani/l cu tot cu TVA efectuată de Parlament este prea mare, dar și că nivelul minim al accizelor din UE este prea mic, și au majorat accizele cu 9,11% comparativ de nivelul publicat cu o zi înainte în Monitorul Oficial, cu 117 lei/1.000 l benzină și cu 107 lei/1.000 l la motorină, scrie Profit.ro.

Ciolacu: Liberalii au început să fure din buzunarele românilor încă din prima zi a anului!

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat în urma deciziei Ministerului de Finanțe de a majora accizele la carburanți. Social-democratul susține că liberalii au început să fure din buzunarele românilor încă din prima zi a anului.

„Este o mizerie ca marți seara, la ora 19.00, în timp ce românii se pregăteau de Revelion și guvernanții se întreceau în urări de bine, Ministerul Finanțelor să majoreze pe ascuns accizele la carburanți!

Practic, acești oameni au început să fure din buzunarele românilor încă din prima zi a anului! Este exact ceea ce avertizam și speram să nu se întâmple!

PSD somează Guvernul Orban să înceteze bătaia de joc la adresa propriilor cetățeni și să stopeze practica adoptării pe ascuns a unor măsuri cu impact direct în viața tuturor!

Ne vom lupta cu toate armele în Parlament pentru a opri astfel de măsuri luate de acest guvern incompetent, ajuns la putere prin minciuni și manipulare”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW