Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu: E momentul să facem tranziția către o economie competitivă. Trebuie să mergem după investitori

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 20 aprilie 2021

Florin Cîțu susține că ar fi momentul potrivit pentru a face o tranziție cât mai rapidă către o economie competitivă, arătând că e necesar ca România să atragă investitori străini. Premierul a precizat că ar trebui să profităm de anunțul agenției de rating Standard & Poor’s, referitor la perspectiva economică a țării. 

Uitându-ne la anul acesta și la ce urmează, din punctul meu de vedere, e momentul să facem tranziția către o economie competitivă, digitalizată, modernă. Acum trebuie să facem tranziția, trebuie să o facem rapid. Fără o economie puternică, restul, orice auzim în spațiul public, reprezintă promisiuni populiste. Tot ce facem prin actul de guvernare trebuie să aibă ca rezultat o economie puternică, competitivă, trebuie să mergem după investitori”, a declarat, marți, Florin Cîțu.

Premierul a amintit de abrogarea legii care interzicea, pe o perioadă de 2 ani, listarea pe bursă a companiilor și societăților la care statul este acționar, catalogând-o drept „inepție”.

Este foarte important să avem aceste companii sănătoase, pentru că așa arătăm investitorilor că suntem dispuși să primim capital”, a precizat premierul.

Agenția rating Standard & Poor’s a anunţat, săptămâna trecută, îmbunătăţirea perspectivei economice de la „negativ” la „stabil”, iar Cîțu susține că ar trebui să profităm de acest lucru.

Arată că ceea ce am promis și ceea ce am pus pe hârtie este credibil. Arătăm că vrem să facem aceste lucruri. Trebuie să profităm și să ne uităm la care au fost barierele din cauza cărora investitorii au ocolit România. Am câteva idei, cum tratăm mediul privat, numărul de autorizații. Dacă noi clarificăm pentru investitorii străini că proprietatea privată e garantată și nu sunt riscuri, vom face o mare diferență”, a adăugat Florin Cîțu.

Sursă foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW