Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu, după ședința coaliției: Nu renunțăm la niciun proiect din PNRR. A fost o discuție de optimizare a ce aveam acum

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 28 aprilie 2021

Florin Cîțu a declarat, la finalul ședinței coaliției de la guvernare pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență, că Guvernul nu va renunța la niciun proiect în negocierile cu Comisia Europeană. Premierul susține că discuția de miercuri din coaliție a avut ca scop optimizarea proiectelor existente deja în PNRR.

Nu renunţăm la nicun proiect. A fost o discuţie de optimizare a ceea ce aveam până acum în PNRR”, a spus Florin Cîțu, la finalul ședinței coaliției.

Premierul a precizat că, în cadrul negocierilor cu Comisia Europeană, au fost cerute mai multe detalii în ceea ce privește proiectele incluse de România în PNRR.

N-aş vedea că sunt probleme, nu sunt nici obiecţii, sunt comentarii, au cerut mai multe detalii”, a spus premierul, întrebat dacă există probleme în negocierile cu Comisia.

Ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a explicat că, potrivit înțelegerii din coaliție, proiectele pe care România le va prezenta Comisiei Europene pentru PNRR vor însuma aproximativ 30 de miliarde de euro.

Suntem acum la o înţelegere în coaliţie pentru o sumă de sub 30 de miliarde. Rămân nişte semne de întrebare care vor trebui discutate de către miniştrii care merg la Bruxelles. Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene merge pe ceea ce am agreat acum, vom dezvolta componentele tehnice, e foarte mult de muncă, dar daţi-ne voie să nu dăm detalii despre sume până nu le discutăm şi cu Comisia”, a declarat Cristian Ghinea.

Fondurile alocate României prin PNRR ajung la 29,2 miliarde de euro.

CITEȘTE ȘI: Florin Cîțu, despre PNRR: Este momentul să accelerăm lucrurile. Folosim acest plan în contextul celorlalte surse de finanțare

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *