Wednesday, November 29, 2023
Jurnalism corect


Florin Cîțu: După 9 luni de zile, execuţia bugetară arată un deficit de 6,36% din PIB

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 27 octombrie 2020

Florin Cîțu a anunțat că deficitul bugetar din primele nouă luni ale anului 2020 a ajuns la 6,36% din PIB. Ministrul de Finanțe susține că economia României va trece mai bine peste perioada de criză generată de pandemia de COVID-19 decât se așteptau analiștii. 

Florin Cîțu susține că scenariul privind revenirea economiei în V ar fi confirmat, deja, de date, după ce a anunțat că deficitul bugetar pe primele nouă luni ale anului 2020 a ajuns la 6,36% din PIB sau 67,27 de miliarde de lei.

România trece alături de economia globală prin cea mai mare criză din ultimii 100 de ani. Nu o spun eu, o spun toţi cei care se uită azi la economiile globale. Şi totuşi, tot ei spun, şi din ce în ce mai mulţi vin şi confirmă, România va trece peste această perioadă cu o situaţie mult mai bună decât o estimau toţi analiştii, Comisia Europeană şi alţii. Şi scenariul de bază, revenirea în V, este un scenariu care va fi confirmat şi este confirmat de date. După 9 luni de zile, execuţia bugetară arată un deficit de 6,36% din PIB, sau dacă vreţi în cifre 67,27 miliarde lei”, a declarat ministrul Finanţelor.

În primele nouă luni ale anului 2019, deficitul bugetar era la 2,6% din PIB, dar, în anul 2020, o mare parte din deficitul bugetar a fost rezultat în urma încercării de a combate pandemia de coronavirus.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

 

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW