Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu, despre rectificarea bugetară: Va fi prezentată în coaliție dar decizia va fi luată la Guvern

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 12 iulie 2021

Prim-ministrul Florin Cîțu dorește ca rectificarea bugetului pentru acest an să fie realizată în Guvern, iar informațiile să fie doar prezentate în interiorul coaliției de guvernare.

„Vom prezenta, bineînţeles, în coaliţie, aşa cum am prezentat şi bugetul, anul trecut, în coaliţie – este normal – sau alocarea bugetului pe anul acesta. Dar decizia şi modul în care se alocă banii se va face la guvern şi nu se face pe criterii politice. Aceştia sunt banii românilor din taxe şi ei vor fi alocaţi întotdeauna pe principiul transparenţei şi eficienţei. Aceşti bani se vor duce acolo unde vor avea cel mai mare randament în economie”, a arătat premierul, într-o declaraţie acordată presei, citat de Agerpres.

Premierul Florin Cîțu, care ocupă și funcția de ministru interimar al finanțelor, dorește astfel să-și asigure pârghiile necesare influențării anumitor lideri locali ai PNL, în contextul luptei pentru șefia partidului. Pe de altă parte, contracandidatului său, Ludovic Orban, se opune acestei idei. Liderul PNL a declarat vineri că rectificarea bugetară ar trebui realizată cu acordul partidului și al coaliției de guvernare.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW