Tuesday, February 20, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu, despre documentul privind înființarea grupului de lucru în Ministerul Sănătății: Arată ca un fals în acte

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 19 aprilie 2021

Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat, luni seară, că înregistrarea documentului emis de fostul secretar de stat Andreea Moldovan pentru înființarea grupului de lucru de analiză a raportării deceselor arată ca un fals. 

„Investigăm, nu aș fi știut de acest document dacă nu ar fi fost aruncat în spațiul public ca dovada existenței unui grup de lucru. Acum arată ca un fals în acte, a fost înregistrat după ce a fost creat. Acolo sunt mai multe lucruri acolo, un secretar de stat (n.r. – referitor la Andreea Moldovan) care nu știe legislația în vigoare, dar le investigăm pe toate. Arată ca un fals dar nu pot să mă pronunț, poate să fie și o greșeală. Fără o analiză nu are sens să discutăm”, a declarat Florin Cîțu, la Digi 24.

Context

Fostul ministru al sănătății Vlad Voiculescu susține că, în ultimele zile ale mandatului, a descoperit că decesele asociate COVID-19 sunt subraportate, iar pentru analizarea datelor a fost creat un grup de lucru. Premierul Florin Cîțu a negat că ar fi fost informat cu privire la această situație, dar și faptul că acel grup nu ar exista. O decizie privind înființarea acestui grup, semnată de Andreea Moldovan, a apărut în spațiul public, însă liberalii au susținut că nu are valoare juridică.

CITEȘTE ȘI: Noi controverse pe tema grupului de lucru pentru investigarea raportării deceselor de COVID-19: Decizia a fost înregistrată eronat în registrul Ministerului Sănătății

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW