Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu, despre demisie: Ar fi un gest iresponsabil. Nu-i voi lăsa pe români fără Guvern

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 29 septembrie 2021

Florin Cîțu consideră că o eventuală demisie din funcția de prim-ministru, înainte de dezbaterea asupra moțiunii de cenzură depusă de PSD, nu ar stinge criza politică, ci ar reprezenta un gest iresponsabil. 

Ar fi un gest iresponsabil, nu ar stinge niciun conflict, ar însemna să lăsăm România fără Guvern, ar însemna ca PNL să își dea jos propriul Guvern, ceea ce nu o să facem niciodată. Nu-i voi lăsa pe români fără Guvern în acest moment”, a declarat Florin Cîțu la finalul ședinței de Guvern de miercuri, 29 septembrie, întrebat dacă ia în calcul o eventuală demisie înainte de votul asupra moțiunii de cenzură.

Președintele PNL a precizat că liberalii nu se vor așeza la masa negocierilor pentru formarea unei noi coaliții cu cei care au votat moțiunea de cenzură alături de PSD și AUR, făcând aluzie la USR PLUS.

Există o alianță PSD, USR PLUS și AUR. Această alianță s-a format în Parlament și vom vedea dacă merge înainte. Se vede că pentru unele partide interesul românilor nu e așa important, deși împreună am fost în stradă împotriva a ceea ce a făcut PSD ani de zile, dar văd că azi e ok să stai lângă PSD și AUR”, a mai spus prim-ministrul.

Premierul a afirmat că va negocia susținerea Guvernului la moțiunea de cenzură cu fiecare parlamentar în parte.

Eu cred că în Parlament sunt mai mult de 70 de parlamentari responsabili care nu vor să arunce țara în aer, când avem de adoptat acte normative, PNRR de implementat, o iarnă cu provocări. Nimeni nu are un plan foarte clar. PNL a spus în ce direcție merge. PSD a spus că nu vrea la guvernare, doar vor să arunce țara în aer. USR, nu știu, stă lângă PSD și AUR. Nu se vede un plan B”, a adăugat Cîțu.

Context

Moțiunea de cenzură depusă marți de PSD va fi citită joi, 30 septembrie, și dezbătută și votată în data de 5 octombrie, a anunțat marți, 28 septembrie, Anca Dragu, președintele Senatului.

În urma deciziei CCR de marți, USR PLUS și AUR au anunțat că vor vota orice moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu care ajunge la vot prima, indiferent că este cea depusă de PSD sau cea de USR PLUS împreună cu AUR.

Biroul Național al USR PLUS și-a mandatat marți reprezentanții în Birourile Permanente Reunite să aprobe orice moțiune de cenzură, inclusiv cea depusă de PSD, pentru demiterea cabinetului condus de Florin Cîțu.

Claudiu Târziu, co-președinte al AUR, a declarat, pentru Main News, că parlamentarii formațiunii pe care o conduce vor vota orice moțiune depusă împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu.

Am spus că votăm orice moțiune împotriva acestui Guvern care trebuie înlocuit imediat, dacă am fi siliți să votăm moțiunea PSD în mod nejustificat, atunci am vota-o”, a precizat Târziu.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *