Tuesday, June 15, 2021
Jurnalism corect


Florin Cîțu, despre creșterea pensiilor: Atât putem în acest moment 10%

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 2 iulie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a anunțat, joi seară, că după analizele făcute în Guvern s-a stabilit ca pensiile românilor să fie majorate din toamnă cu 10%. 

„Aceasta o să fie o decizie politică, așa cum am luat decizia de a proroga și legea cu dublarea alocațiilor. Greu a fost să găsim fondurile și pentru a crește pensiile cu 10%. Este un efort bugetar care vine în contextul în care plătim și șomajul tehnic și trebuie să repornim o serie de investiții. Noi înțelegem că este nevoie de o creștere și pentru oamenii în vârstă și, mai mult decât atât, este și o datorie morală. Atât putem în acest moment 10%.

Estimăm un deficit, în acest moment, un deficit de 6,9% din PIB. Am văzut cifrele pe luna iunie și arată foarte bine. Economia a răspuns perfect la măsurile pe care le-am luat. Revenirea aceea în V despre care v-am vorbit este încă valabil”, a spus Florin Cîțu, la Realitatea PLUS.

Întrebat despre moțiunea de cenzură pe care PSD a anunțat că o va depune dacă Guvernul nu va majora pensiile cu 40%, Cîțu a spus:”Îi cred în stare să distrugă toată România pentru a câștiga câteva voturi. Nu mă mai miră nimic. Pentru a lua câteva voturi sunt în stare de orice, sunt în stare să arunce țara în aer”

sursa foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW