Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu deschide ușa pentru plafonarea prețurilor la alimente

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 2 februarie 2022

Partidul Național Liberal ar putea face o nouă concesie partenerilor de guvernare de la Partidul Social Democrat. După ce Marcel Ciolacu a lansat la începutul acestei săptămâni ideea plafonării prețurilor la anumite produse, așa-zise de bază, Florin Cîțu nu spune nu, însă vine cu ideea ca lista să cuprindă toate produsele. 

„Plafonarea prețurilor la alimente: Dacă vrem să plafonăm prețurile, ar apărea o discuție în spațiul public. Ori le plafonezi pe toate și spui că prețurile nu cresc la toate produsele, pentru că e un principiu liberal, nu putem alege noi ce produse alegem să nu crească prețurile. ori pe toate, să vedem variante. Nu avem niciun proiect pe masă, nici reforma administrației, nici pensii, nici salarii, discutăm lucruri fără chestii concrete. Apelul meu către Guvern să vină la coaliție cu propuneri concrete și le putem discuta. Din partea PNL e toată susținerea pentru proiecte”, a declarat Florin Cîțu.

PSD vrea plafonarea prețurilor la unele alimente

Marcel Ciolacu a reiterat marți, 1 februarie, că social-democrații își doresc plafonarea prețului la alimentele de bază. Întrebat dacă va fi redus TVA pentru alimentele de bază, Ciolacu a spus că această măsura nu va avea impactul dorit, astfel că PSD va propune plafonarea prețului la produsele de bază.

„Astăzi o să avem discuția asta. Am mai avut discuția și reducerea de TVA nu va avea impactul pe care ni-l dorim cu toți. Poate o plafonare a prețurilor la produsele de bază într-o limită, pentru că nu poți să faci fără limită, că altfel declanșăm cu totul altceva… dar nu am avut această discuție în coaliție și astăzi o să o avem (…) La nivel european, România, noi am făcut o reducere la alimente. Deci, alimentele oricum au o reducere consistentă la TVA”, a declarat Ciolacu marți.

Ciolacu vrea pâine pe cartelă

Rugat să ofere câteva exemple, președintele Camerei Deputaților a răspuns: „produsele de bază, făină, zahăr, lapte”.

El a precizat că Ungaria are o astfel de lege implementată. Întrebat dacă produsele vor fi raționalizate, în cazul în care vor fi plafonate, Ciolacu a evocat, din nou, exemplul Ungariei: „Așa s-a făcut în Ungaria, este și normal. Nu poți să cumperi cu camionul și pe urmă facem și export de produse totuși plafonate”.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW