Monday, October 25, 2021
Jurnalism corect


Florin Cîțu, declarații de la Guvern: Nu putem să garantăm că astfel de accidente nu se vor mai întâmpla / Ministrul Sănătății a anunțat pe Facebook că va cere un control asupra problemelor tehnice

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 12 aprilie 2021

Florin Cîțu a transmis condoleanțe familiilor îndurerate, în urma incidentului de la Spitalul „Victor Babeș”, unde trei persoane și-au pierdut viața, după o defecțiune tehnică a TIR-ului ATI amplasat în curtea unității medicale. Prim-ministrul le cere reprezentanților statului să nu mai fugă de comunicare, făcând aluzie la managerul Spitalului „Victor Babeș”. În același timp, ministrul Sănătății a anunțat că va cere, în cursul zilei de marți, un control asupra problemelor tehnice. 

Condoleanțe familiilor îndoliate și, din ce știm până acum, se pare că este un accident, dar a început și o anchetă. Am vorbit cu ministrul de Interne, i-am cerut ca această anchetă să fie rapidă și transparentă, pentru că toți vinovații trebuie să răspundă. Suntem într-o luptă, într-un război, presiunea e foarte mare. Trebuie cu toții să ajutăm și am spus întotdeauna că această campanie de vaccinare e singura soluție”, a transmis Florin Cîțu, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Palatul Victoria.

Prim-ministrul le-a cerut reprezentanților statului să comunice cu populația și a adăugat că nu poate garanta că astfel de accidente nu vor mai avea loc.

Am văzut că reprezentanții statului fug de comunicare. Cetățenii au nevoie să comunicăm mai mult în aceste momente, au nevoie să explicăm ce s-a întâmplat, din ceea ce știm până acum. Nu trebuie să mai fugim de comunicare. Vom pune resurse și vom încerca să avem mai multe paturi ATI, așa cum am cerut acum două luni de zile. Nu putem să garantăm că astfel de accidente nu se vor mai întâmpla, sper că nu se vor mai întâmpla, dar ca să reducem presiunea trebuie să avem o campanie de vaccinare de succes, ele merg mână în mână”, a precizat premierul.

Vlad Voiculescu a transmis, la rândul lui, condoleanțe familiilor îndurerate, printr-o postare pe Facebook, și a anunțat că va cere un control asupra problemelor tehnice ce au dus la moartea a trei oameni.

Condoleanțe familiilor îndurerate! Azi în jurul orei 18:30 am aflat despre problemele de la spitalul Victor Babeș. Am sunat pentru a mă asigura că pentru pacienții COVID-19 se vor găsi locuri în alte spitale din București. Am mers apoi acolo pentru a vorbi cu medicii și conducerea spitalului. Cinci dintre ei au fost trasferați în siguranță. Trei dintre ei, din păcate, nu au putut fi salvați”, a adăugat ministrul Sănătății.

CITEȘTE ȘI: BREAKING Spitalul Victor Babeș din Capitală: 3 oameni au murit, după ce un tir ATI s-a defectat / 5 pacienți sunt transferați către alte spitale

Reamintim că trei persoane au murit, după ce tirul ATI din curtea Spitalului „Victor Babeș” din Capitală s-a defectat.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW