Saturday, December 2, 2023
Jurnalism corect


Florin Cîţu, de Ziua Naţională a Egalităţii de Şanse: De cele mai multe ori, femeile au fost în prima linie a luptei împotriva acestui virus. Pandemia a accentuat însă inegalitățile între femei și bărbați

By Redactia , in Politic Stirile zilei , at 8 mai 2021 Etichete: , , ,

Premierul României susţine, în mesajul transmis de Ziua Națională a Egalității de Șanse între Femei și Bărbați, că pandemia a accentuat inegalitățile între femei și bărbați, precizând că, de cele mai multe ori, femeile „au fost în prima linie a luptei” împotriva COVID-19.

„Un motiv bun de a reflecta la combaterea segregării ocupaționale și la creșterea nivelului de participare a femeilor în funcțiile de decizie.

Pandemia COVID- 19 ne-a arătat cât de important este rolul femeilor în această perioadă. De cele mai multe ori, au fost în prima linie a luptei împotriva acestui virus și pentru asta le mulțumesc!

Acum, mai mult ca niciodată, avem nevoie de empatie, solidaritate și trebuie să fim recunoscători.

Pandemia a accentuat însă inegalitățile între femei și bărbați, în aproape toate domeniile vieții. A condus la o creștere a violenței împotriva femeilor, în timp ce sarcinile și responsabilitățile casnice ale acestora au crescut.

Deși instituțiile din România care gestionează cele mai importante domenii de activitate au făcut deja pași importanți pentru includerea principiului egalității de șanse și de tratament între femei și bărbați, încă mai sunt inechități în ceea ce privește accesul acestora în funcțiile de conducere.

Mai avem de lucru în această privință, dar vreau să știți că sprijin egalitatea de șanse între femei și bărbați și cred cu tărie că doar împreună putem trece cu bine peste această perioadă dificilă!”, a trsnsmit Florin Cîţu.

Ziua Națională a Egalității de Șanse între Femei și Bărbați a fost instituită în România din anul 2015.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW