Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu: Cu mine președinte al partidului, vom susține doar membri PNL la primăriile de sector / Reacția USR PLUS: La alegerile din 2016 au pierdut absolut tot

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 1 iulie 2021

Florin Cîțu le-a transmis membrilor PNL București că, dacă va deveni președinte al partidului, liberalii vor trimite în cursa pentru primăriile de sector doar candidați ai Partidului Național Liberal, mesaj ce a provocat reacții dure din partea unor reprezentanți ai USR PLUS București. 

Mesaj ferm pentru colegii mei, membri PNL în București: cu mine președinte al partidului, vom susține doar membri PNL la primăriile de sector. Votați înțelept când alegeți președinții PNL de sectoare. Mult succes și vă aștept alături de echipa câștigătoare. Împreună construim România liberală”, este mesajul transmis de Florin Cîțu către membrii PNL București.

Reacțiile USR PLUS București

Vlad Voiculescu, demis din funcția de ministru al Sănătății chiar de premierul Florin Cîțu și proaspăt reales în funcția de președinte al USR PLUS București, a amintit de rezultatele PNL la alegerile locale din anul 2016.

Florin Cîțu făcând promisiuni wow! pentru PNL București! Involuntar, ce face domnul Cîțu este să le amintească liberalilor din București și bucureștenilor despre succesul PNL București în alegerile din 2016. Și atunci au avut doar candidați proprii, refuzând orice colaborare cu USR. Au pierdut absolut tot. Puțin mă interesează lupta din PNL. Când discursul intern nu ține cont nici de interesul public, nici de istoria recentă, aș zice că #RomâniiTrebuieSăȘtie iar #PNLtrebuieSăÎșiAmintească”, este reacția lui Vlad Voiculescu.

Oana Țoiu, deputat USR PLUS de București, arată că partidul a obținut primul loc în București la alegerile locale din 2020, în timp ce PNL s-a clasat pe locul 3, iar o posibilă candidatură separată a celor două partide ar putea facilita drumul candidaților PSD pentru a câștiga primăriile de sector la alegerile din 2024.

E drept ca PNL e al treilea partid din București și USR PLUS primul, dar chiar și așa recunosc că pentru mine prioritar va fi să susțin primari buni care fac treabă pentru bucureșteni și abia a doua prioritate să susțin exclusiv de la noi. Sunt mândră de Radu Mihaiu(n.r. primar USR PLUS) că a deschis curțile școlilor și terenurile de sport în weekend la fel cum mă bucură asta și la Ciprian Ciucu(n.r. primar PNL) și la Clotilde Armand(n.r. primar USR PLUS)”, a scris Oana Țoiu, pe Facebook.

Deputatul a mai precizat că PNL și USR PLUS au candidat împreună la alegerile din Capitală, unde au reușit să obțină 3 primării de sector și Primăria Generală. În plus, Oana Țoiu amintește de proiectul pentru alegerea primarilor în două tururi, respins de Senat în anul 2019.

Alegeri locale în două tururi, ca cel mai bun candidat care să concureze cu PSD să fie ales la urne. Putem să îl dezbatem și să îl votăm în primele două săptămâni din septembrie de îndată ce PNL își asumă că e dispus să pună voturi în spatele angajamentelor luate în protocolul de coaliție”, a adăugat deputatul USR PLUS.

La alegerile locale din anul 2020, PNL și USR PLUS au susținut aceeași candidați, prin prisma lui Nicușor Dan, pentru Primăria Capitalei, Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Ciprian Ciucu, câștigători la Sectoarele 1, 2 și 6, în timp ce Cristian Băcanu, Simona Spătaru și Adrian Moraru au pierdut alegerile în Sectoarele 5, 4, respectiv 3.

Declarația premierului vine în contextul în care încearcă să câștige încrederea membrilor de partid înainte de congresul din 25 septembrie, unde va candida împotriva lui Ludovic Orban pentru șefia PNL.

Sursă foto: Gov.ro

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW