Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


USR PLUS, despre remanierea miniștrilor: Cîțu nu are curaj / Premierul le cere demisia de onoare

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 3 septembrie 2021

Florin Cîțu le-a cerut miniștrilor USR PLUS să își dea demisia de onoare, în cazul în care formațiunea va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului. Purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuț Moșteanu, a afirmat că premierul „nu are curaj” să recurgă la o remaniere în bloc a membrilor Guvernului. 

Liderii Partidului Național Liberal au stabilit mandatul cu care premierul, președintele PNL, prim-vicepreședinții și secretarul general al partidului se vor duce la ședința coaliției programată pentru vineri, ora 18.

Soluția pentru a trece peste acest mic impas se găsește în coaliție”, a precizat Florin Cîțu, în cadrul unei conferințe de presă.

USR PLUS, în schimb, se va duce la ședința coaliției cu un mandat bine stabilit.

Domnul Cîțu trebuie să plece, ne așezăm la masă cu PNL și UDMR, continuăm guvernarea cu un nou prim-ministru, au foarte mulți oameni care ar putea să țină un Guvern de coaliție, exemplu domnul Bolojan”, a declarat Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR PLUS.

„Anghel Saligny”, adoptat fără miniștrii USR PLUS

În același timp, prim-ministrul le-a transmis miniștrilor USR PLUS că sunt așteptați la ședința de Guvern, programată pentru ora 16, în cadrul căreia va fi aprobat programul de investiții „Anghel Saligny”.

Oricine spune în spațiul public că obiectivele din planul de investiții „Anghel Saligny” nu sunt în programul de guvernare minte sau nu a citit programul de guvernare”, a adăugat Florin Cîțu.

Cu puțin timp înainte, purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuț Moșteanu, anunța că miniștrii formațiunii vor boicota ședința de Guvern de vineri.

Dacă vrea să îl adopte, îl adoptă cu sau fără miniștrii USR PLUS în sală(…)Vrem transparență, să nu mai repetăm greșelile trecutului, dânsul se grăbește pentru a-și cumpăra voturile la congres, nu vrem să aruncăm niciun leu pe fereastră”, este reacția venită din partea USR PLUS.

Replica lui Florin Cîțu nu a întârziat să apară: „Prezența la ședința de Guvern arată dacă susținem sau nu susținem dezvoltarea României”.

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *