Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Contre între Florin Cîțu și PSD pe tema Codului fiscal: A început un atac furibund la sectorul privat. Nu se poate modifica golănește, heirupist

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 20 iunie 2022

Florin Cîțu a criticat luni, 20 iunie, modificările propuse de Partidul Social Democrat la Codul fiscal, acuzându-i pe social-democrați că ar fi lansat un atac fără precedent la adresa mediului privat. Președintele Senatului a menționat că nu ar învinovăți companiile care ar pleca din țară, în cazul în care taxele propuse de PSD vor fi implementate.

Când e vorba de două domenii, justiție și economie, PSD ar trebui să tacă, câțiva ani de zile de acum înainte, deci aici sunt în asentimentul tuturor românilor când spun așa ceva. Când PSD a venit la guvernare, a început un atac furibund la sectorul privat, dar văd că continuă cu termene limite. Este clar că nu se va opri”, a declarat Florin Cîțu, luni, la Parlament.

Fostul președinte al PNL susține că partidul pe care îl reprezintă nu susține implementarea unor noi taxe.

Nu se poate modifica Codul fiscal așa golănește, heirupist(…)Oamenii în sectorul privat nu știu ce să facă pentru anul viitor, să investească sau să țină banii pentru taxe. Eu vă spun, am ajuns, mă uit la situația în România, a ajuns să îți bată cineva la ușă „suntem de la PSD am venit să vă luăm banii”, a adăugat președintele Senatului.

Implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență, reforma pensiilor, a salarizării și a administrației publice sunt măsurile propuse de fostul premier și ministru de Finanțe.

Le facem pe toate, luăm 30 de miliarde de euro, jumătate gratis, jumătate la dobândă zero și dezvoltăm România. E foarte simplu, doar să vrei(…)Aceste intervenții cu bocancii în economie îmi aduc aminte de sistemul comunist. Nu e o surpriză, PSD vine din PCR, nu e o surpriză că astfel de soluții vin de acolo”, a fost concluzia lui Florin Cîțu.

CITEȘTE ȘI: Nicolae Ciucă atacă modificările dorite de PSD la Codul Fiscal: Nu putem promova măsuri neconstituționale

Atacuri din tabăra social-democraților

Criticile aduse de Florin Cîțu la propunerile social-democraților l-au adus pe fostul prim-ministru în atenția liderilor PSD.

Marcel Ciolacu a transmis, luni, fără să nominalizeze o persoană anume, că „s-a săturat la fiecare discuție să apară tot felul de tiriplici care vin și-și dau cu părerea după ce au distrus România și să spună ce se întâmplă și cum creionează ei viitorul luminos și cât de bună este cota unică”.

Eu nu sunt pompier de serviciu, am fost pompier după două guvernări de dreapta dezastruoase”, a mai declarat Ciolacu, citat de News.ro.

Și vicepreședintele Camerei Deputaților, social-democratul Dan Suciu, le-a cerut liberalilor să nu îi mai tolereze „ieșirile deloc principiale și pline de egoism adolescentin”.

Dragi colegi liberali, mulți de bună credință…nu vreți să discutați cu un domn, electron liber, care de atâtea luni doar bagă bățul prin gard, mereu ofuscat, mereu nemulțumit, mereu atoateștiutor? Din moment ce chiar voi i-ați curmat visele de mărire, convinși că drumul alături de el este înfundat și l-ați schimbat din președinte, sper că nu ne cereți nouă să îi mai tolerăm ieșirile deloc principiale și pline de egoism adolescentin. Să ne aducem aminte de miliardele date pe vaccinuri pentru 3 Românii, de 200 miliarde împrumutate, de liberalizarea prețului la energie și atât de multe altele?”, a scris Dan Suciu, pe Facebook.

Nu știu cine e ăsta”, a răspuns Florin Cîțu, întrebat cum comentează postarea vicepreședintelui Camerei Deputaților.

Duminică, Florin Cîțu l-a provocat pe Marcel Ciolacu, „cu mandatele pe masă”, să „scadă taxele și să crească veniturile la buget”, așa „cum au făcut liberalii în 2020 și 2021”.

 Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  • Hey there! I know this is somewhat off topic but I was wondering which blog platform are you using for this website? I’m getting sick and tired of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at alternatives for another platform. I would be great if you could point me in the direction of a good platform.

  • … [Trackback]

    […] Read More on on that Topic: mainnews.ro/florin-citu-cand-e-vorba-de-justitie-si-economie-psd-ar-trebui-sa-taca/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More here on that Topic: mainnews.ro/florin-citu-cand-e-vorba-de-justitie-si-economie-psd-ar-trebui-sa-taca/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you can find 1297 additional Info to that Topic: mainnews.ro/florin-citu-cand-e-vorba-de-justitie-si-economie-psd-ar-trebui-sa-taca/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you can find 61605 more Info to that Topic: mainnews.ro/florin-citu-cand-e-vorba-de-justitie-si-economie-psd-ar-trebui-sa-taca/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *