Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Florin Cîțu: Bugetul pe anul 2021 va fi aprobat vineri. Nu vom introduce noi taxe, vom face reformă

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 18 februarie 2021

Florin Cîțu a anunțat că a fost adoptată Ordonanța de Urgență ce prevede unele măsuri fiscal-bugetare, printre care se numără neacordarea voucherelor de vacanță, limitarea călătoriilor studenților, dar și amânarea termenului de aplicare a Legii pensiilor. Premierul a anunțat că vineri va fi aprobat bugetul pe anul 2021 în ședința de Guvern.

Aveam nevoie de această Ordonanță de Urgență pentru a aproba legea bugetului. Mâine vom avea ședință de Guvern pentru a aproba bugetul pe anul 2021”, a declarat Florin Cîțu.

Bugetul pe anul 2021 a primit aviz negativ din partea Consiliului Economic și Social, iar prim-ministrul a catalogat acest lucru drept un aviz „politic”, în timp ce avizul pozitiv dat de Consiliul Fiscal a fost catalogat drept „profesionist”.

Bugetele care au distrus România au primit avize pozitive de la Consiliul Economic şi Social, iar acest buget care primește, în premieră, un aviz pozitiv de la specialiști, de la Consiliul Fiscal, primește un aviz negativ. De aceea trebuie să facem reformă din temelii. Recomandările de a introduce noi taxe sunt mereu de la Consiliul Fiscal sau alte organisme. Am spus că nu vom introduce noi taxe, vom face reformă. Nu e nevoie să introducem taxe în perioada următoare. Veniturile estimate sunt subestimare, spune Consiliul Fiscal”, a mai afirmat prim-ministrul.

Cîțu susține că bugetul pe anul 2021 se axează pe investiții și este încrezător cu privire la execuția bugetară.

Măsurile prevăzute în OUG adoptat de Guvern

Începând cu anul 2022 valoarea punctului de pensie se majorează cu rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă cel mult 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat. Majorarea și data de acordare se stabilesc anual prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat”, se arată în proiectul de OUG.

Studenții urmează să beneficieze de un tarif redus cu 50% pe mijloacele de transport local în comun, transport intern auto, cu metroul, dar și pentru transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, pe tot parcursul anului calendaristic. Cei care urmează să beneficieze de gratuitate pentru categoriile de transport enumerate sunt studenții orfani sau cei proveniți din casele de copii.

Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, în anul 2021, autorităţile şi instituţiile publice, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii nu acordă vouchere de vacanţă”, se mai arată în proiectul de OUG.

În plus, a fost abrogat articolul prin care a fost instituit sporul de 30% pentru personalul din prefecturi.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW