Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu, avizat negativ pentru un nou portofoliu la Finanțe: Au fost primele audieri pe bune

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 17 februarie 2020 Etichete: , ,

Florin Cîțu, propunerea pentru conducerea Ministerului de Finanțe, a primit, luni, aviz negativ de la comisiile de specialitate, la audierea din Parlament. Ministrul demis susține că audierile miniștrilor din Guvernul Orban I și II sunt primele care „au fost pe bune”.

„Eu cred că audierile miniștrilor din Guvernul Orban sunt primele audieri la care s-au făcut audieri pe bune. Noi am dat răspunsuri. Miniștrii au dat întrebări pe bune. Au fost întrebări dure. Vreau să vă aduc aminte cum se făceau audierile la Guvernele PSD. Nu puteam să punem nicio întrebare. Toate întrebările erau servite de colegii lor„, a declarat Florin Cîțu, vineri seară, la Digi24.

Florin Cîțu a mai amintit încă o dată necesitatea organizării alegerilor anticipate.

„Sperăm ca următoarea tură românii să voteze oameni care să-i reprezinte și specialiști. (…)PNL are specialiști. Obiectivul final este mult mai important decât persoana mea sau a colegilor mei. Obiectivul este acela de a avea alegeri anticipate, de a avea un parlament legitim care să reprezinte votul românilor”, a spus ministrul demis.

Referitor la OUG 114, Florin Cîțu a spus: „Ordonanța nocivă care a distrus economia și sistemul privat. Știm toți. La un moment dat, chiar și Dăncilă și Teodorovici spuneau „nu, nu, nu noi eram de vină”, dădeau vina pe Vâlcov. Toți își dădeau seama că e o ordonanță nocivă. Noi am reușit din 2 încercări să eliminăm OUG 114 în totalitate aproape. (…)Aceeași oameni vin acum să o resusciteze.”

Florin Cîțu a mai spus că liberalii nu încearcă „să-i convingă pe parlamentarii PSD”.

„Sunt toți născuți din pixul lui Liviu Dragnea. Nu poți să-i convingi că binele românilor este să ai un deficit bugetar mai mic”, a afirmat Cîțu.

Întrebat despre criticile din partea parlamentarilor USR din comisia de buget-finanțe, Cîțu a spus: „Am fost surprins astăzi de câteva dintre critici. Eu mă aștept de la cele 2 persoane din comisia de buget finanțe (n.r. parlamentari USR) la o înțelegere superioară. Sunt 2 persoane care au studiat economie și înțeleg foarte bine că atunci când vorbești de politică publică nu poți să faci mișcări bruște”.

 

Știre în curs de actualizare

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW